Restaurant Il Trattoria del Fagiano in Moltrasio… Op het dorpsplein van Moltrasio vind je Il Trattoria del Fagiano. Vanavond schuiven we de voeten voor de vijfde keer onder een tafeltje. La mamma Isa Donegana begroet ons hartelijk en fluistert ons meteen toe molto molto stranieri en inderdaad links van ons een koppel Amerikanen en rechts een tafeltje met Fransen.

Zelf hebben we Il Trattoria del Fagiano twee jaar geleden bij toeval ontdekt door lukraak in de straatjes van Moltrasio rond te rijden in het donker én tijdens een hevig onweer. Hoe kan je ’t vinden vragen we ons vaak af? Onze tafelgenoten links en rechts hebben waarschijnlijk de positieve commentaren op Tripadvisor gelezen. Ga je buiten het (toeristen)seizoen zit je tussen Moltrasini, inwoners van Moltrasio, en dat geeft nog nét wat extra sfeer.

il Trattoria del Fagiano, Moltrasio
Bruschette misti.
il Trattoria del Fagiano, Moltrasio
Casarecce al fagiano.
Hebben we suggesties uit menu? Voorgerecht: bruschette misti. Dat ene half-warme krokante toastje met bresaola overgoten met honing en afgewerkt met een nootje… Hmmmmm! Hoofdgerecht: casarecce al fagiano. Pasta met ragù van fazant… De specialiteit van het huis en ons absolute lievelingsgerecht! En doe daar dan maar een litertje rode huiswijn bij. Gouden tip, vergeet de menukaart en eet wat Isa je voorschotelt als sorpresa tot je niet meer kan.
il Trattoria del Fagiano, Moltrasio
Il Trattoria del Fagiano vind je in Moltrasio op het dorpsplein.
Il Tratorria del Fagiano is een echte Italiaanse Trattoria. Eenvoudig, hartelijk en heerlijke lokale gerechtjes. Hier leerden we dat goed eten aan het Comomeer niet duur hoeft te zijn. Wat we betalen met z’n tweetjes? Je hebt er in Antwerpen nog geen twee maal steak friet voor! Maar veel belangrijker dan wat je betaalt hier is de sfeer en Italiaanse authenticiteit want die is onbetaalbaar! Dankzij Tratorria del Fagiano zijn we helemaal gek op ’t Comomeer…

website: www.trattoriadelfagiano.it
telefoon: +39 031 290000