Vanochtend rijden we vanuit Moltrasio naar Brunate. Dit keer niet voor een terrasje bij Trattoria Dei Bracconeri maar voor een bezoekje aan Faro Voltiano.

De bekende vuurtoren is gebouwd in 1927 door Gabriele Giussani om Alessandro Volta (uitvinder van de batterij) te eren, die 100 jaar eerder stierf.

Faro Voltiano, Brunate, Como
Parkeren kan vlakbij op het dorpspleintje.

De achthoekige vuurtoren heeft een hoogte van 29 meter en torent mooi boven Brunate uit. Het uitzicht zou er fantastisch zijn bij helder weer lezen we her der.

En dat helder weer ís van de partij vandaag! Na 143 trappen hebben we inderdaad een adembenemend uitzicht: hallo daar Zwitserland, Alpen, Appenijnen en ja zelfs Milaan zien we liggen! In november contrasteren de besneeuwde bergtoppen mooi met de zonnige heuvels en staalblauwe hemel. Maar in november blaast er ook een ijskoude bries en hou je het niet lang vol in dit trekgat!

Een toegangsticket kost twee euro voor een volwassene. Faro Voltiano is een uitstapje waard. Zet maar op je to-do list! Je kan er heen met de funicolare  vanuit Como om vervolgens naar de vuurtoren te wandelen. Of met goede klimbenen kan je ook met de fiets gaan. Met de auto is ook een optie, maar hou je niet van haarspeldbochten en smalle wegeltjes, dan is wandelen de betere optie!

Parkeren kan aan de voet van de vuurtoren op het pleintje met een hotel, een kerkje en een bar. Tip, de parkeermeter staat goed verstopt aan de kerkmuur… 😉

Vanaf de oevers van het Comomeer zie je ’s avonds de vuurtoren wit, groen en rood licht verspreiden over de vallei. Zo blijft de geest van Volta aanwezig in zijn toren.

Wie een prachtig en wijds uitzicht wil hebben over de westzijde van het Comomeer moet zeker hierheen gaan.

Faro Voltiano, Brunate
Faro Voltiano torent 29 meter boven Brunate uit.
Faro Voltiano, Comomeer, Brunate, Como
Faro Voltiano, Brunate, Como
Faro Voltiano, Brunate, Como
Faro Voltiano, Comomeer, Brunate, vuurtoren
De trappenhal van Faro Voltiano levert je gegarandeerd een mooi kiekje op.