Wanneer we een slaapplaats zoeken aan het Comomeer zoeken we in de eerste plaats naar authentieke adresjes waarbij een overnachting minder dan honderd euro kost. B&B, hotel of albergo speelt daarbij geen rol, als het maar sympathiek en niet te toeristisch is!

Dit weekend overnachten we in Hotel Orso Bruno in Carate Urio, een klein dorpje met ruim 1200 inwoners tussen Moltrasio en Laglio. We worden vriendelijk ontvangen door de eigenaar die geduldig ons Italiaans gestuntel blijft aanhoren. Onze ogen vallen meteen op een bordje aan de ontvangstbalie waarop staat welcome, you may begin as a client but you will definitely end up as a friend… Leuk!

Een vriendschapsverzoek op Facebook zit er niet in, maar het hotel geeft wel meteen een gemoedelijke, intieme en familiale sfeer. Het hotel telt negen kamers die verzorgd zijn en de eerlijke filosofie van het hotel volgen. We boekten een kamer met visto al lago, moet je hier zeker doen!

Hotel Orso Bruno, Carate Urio, Comomeer

Hotel Orso Bruno: “Welcome, you may begin as a client but you will definitely end up as a friend.”

Hotel Orso Bruno, Carate Urio, Comomeer, zicht op Comomeer

In Hotel Orso Bruno heb je uitzicht op het Comomeer.

Hotel Orso Bruno warm aan te bevelen

Je kan bij de Bruine Beer ook een hapje eten. Het hotel heeft een restaurant Il Filo d’Olio waar je pizza en andere Italiaanse specialiteiten kan krijgen. Moeten we een volgende keer zeker eens proberen…

We worden ’s morgens gewekt door de stralen van de herfstzon die onze kamer verlichten. We trekken de gordijnen van kamer 204 open en vanop het sympathieke terrasje zien we hoe een taxiboot aanmeert en de eerste pendelaars inschepen. Onder ons joggen en fietsen groepjes sportievelingen door Via Regina.

Die Via Regina duikt in Moltrasio rechts naar beneden naar het Comomeer, weg van de hoofdbaan en komt pas in Laglio terug samen met diezelfde hoofdbaan. Het is een leuk en rustig baantje met links en rechts mooie villaatjes en eigendommen. In Via Regina heeft trouwens een wereldster zijn optrekje… Who did you expect? George Clooney!

Het ontbijt wordt geserveerd in een zaaltje (met een terrasje) op de eerste verdieping. Het buffet bestaat uit huisgemaakt brood, kaas, hesp, salami, een hardgekookt eitje en natuurlijk zoetigheden en yoghurt. Enkel de koffie uit de thermos moet beter kunnen! Volgende keer vragen we een vers gezette espresso… Voor een ontbijtje betaal je acht euro.

Samengevat legt Hotel Orso Bruno heel wat troeven op tafel: verzorgde kamers met eventueel zicht op het Comomeer, authentieke en familiale sfeer, een rustige ligging dicht bij de stad Como en een taxiboot die voor de deur van het hotel aanmeert. Er is zelfs parkeerplaats recht voor het hotel als je geluk hebt. Meer waarschijnlijk zal je je auto verderop dicht tegen een muurgevel moeten parkeren en hopen dat je zijspiegels er niet afgereden worden.

En de prijs? Jawel, een zéér schappelijke tachtig euro per nacht. Dit hotel kunnen we iedereen warm aanbevelen!

website Hotel Orso Bruno: www.hotelorsobruno.com
website Il Filo d’Olio: www.hotelorsobruno.com/restaurant
telefoon: +39 031 400136

ta_550x370

Hotel Orso Bruno, Carate Urio, Moltrasio, Comomeer

We boeken een kamer met zicht op het Comomeer.

Vanop het terrasje kijken we op Via Regina die door Moltrasio, Carate Urio en Laglio loopt.