Het duurde net wat langer om een budgetvriendelijk hotel te vinden voor onze trip om oud naar nieuw te vieren. Veel hotels zijn gesloten deze periode van het jaar. Uiteindelijk boekten we via booking.com Hotel Vapore in Torno. In Torno zijn we ondertussen goed bekend. Het mooie dorpspleintje hebben we al uitgebreid bejubeld en tot onze favoriet gebombardeerd. Hotel Vapore flankeert het pleintje en ligt haast in het water van het Comomeer. De ligging van het hotel is een sterke troef. Het uitzicht vanuit de kamers aan de voorzijde van het gebouw moet fantastisch zijn… We kunnen het niet beamen want we boekten geen kamer maar wel het appartementje van het hotel. Dit weekend zijn we met z’n drietjes. Om onze overnachting budgetvriendelijk te houden én omdat het natuurlijk leuker is, lijkt het appartement een goed alternatief. We betalen voor twee nachten 280 euro, exclusief ontbijt.
We zijn dit weekend in mooi gezelschap. Aan de balie hangen foto’s van bekende gasten: Robert de Niro, Audrey Tatou en ons Belgisch koningspaar Albert en Paola.

We worden vriendelijk ontvangen. Aan de balie hangen foto’s van bekende gasten: Robert de Niro, Audrey Tatou en ons Belgisch koningspaar Albert en Paola. We checken in. De hotelbediende trekt z’n jas aan en wandelt met ons het plein over. Het appartement zal wat verderop liggen? In een klein steegje opent de hotelbediende een hekje en gaan we een paar trapjes op. We zijn er! De verwarming staat al aan, het appartement is lekker warm. Attent met dit koude weer. Thumbs up!

Het appartement is ingedeeld met twee slaapkamers, een salon en eetruimte met keukentje en een badkamer met afzonderlijk toilet. Netjes ingericht met eenvoudige meubeltjes. Het appartement is toffer dan wat de buitenkant zou laten vermoeden. Door het raam in de slaapkamer kijken we recht op de kamers van B&B Torno alla Riva.

Het ontbijt in Hotel Vapore krijgt een mooie score. Al was het maar om de nieuwjaarwensen die ons te beurt vallen! 🙂 Er is ruime keuze aan charcuterie, fruit, brood, zoetigheden en onbijtgranen. Niets op aan te merken! Voor een onbijtje betaal je 10 euro per persoon.

Hotel Vapore, doen of niet? Absoluut doen! Een leuk hotel met goede ligging in Torno en met vriendelijk personeel.

Maar wat dit weekend betreft missen we wat gezelligheid en dynamisme. De bezettingsgraad van Hotel Vapore ligt dit weekend laag. Dat voel en zie je natuurlijk. Wat hadden we anders verwacht tijdens deze periode van het jaar? Neen, we kunnen niet zeggen dat we niet goed ontvangen zijn, integendeel. Hotel Vapore, wij komen zeker nog eens terug voor een kamer met zicht op het meer én een dinertje op dat fantastisch mooie terras. Ciao!

website Hotel Vapore: www.hotelvapore.it telefoon: +39 031 419311 ta_550x370
Hotel Vapore, Appartement, Torno
Er zijn twee slaapkamers. Een slaapkamer met dubbel bed en een slaapkamer met twee afzonderlijke bedden.
Hotel Vapore, Appartement, Torno
Het appartement is uitgerust met een keukentje.
Hotel Vapore, Torno, Ontbijt
Gelukkig Nieuwjaar! Het eerste ontbijtje van 2017 in hotel Vapore…