Een voor de hand liggende activiteit is het huren van een bootje! Er zijn verschillende verhuurlocaties rondom het meer, het merendeel tussen Argegno en Menaggio.

Met de boot kan je langs de oevers varen en de bekende grandeske villa’s bewonderen, wegdromen bij de fantastische huizen, appartementen en loft’s van de begoede bewoners, de schilderachtige dorpjes kieken en vooral beseffen dat wonen aan de oevers van het Comomeer nooit in ’t budget zal passen. Maar dat laten we niet aan ons hart komen… In gedachten varen we de boot, daarbij zwaaiend naar buurman Georges Clooney, uit de bootgarage van onze villa en haasten we ons met de haren in de wind naar een dinertje aan een oever van het Comomeer! 😉

Argegno, bootverhuur, boot huren, Comomeer
Je vindt Rent a Boat Turati net buiten Argegno.
We zetten koers vanuit Argegno naar Brienno, Laglio en Carate Urio. We schamen ons niet voor ons voyeurisme en kijken lustig naar de prachtige villa’s en huizen aan de oevers van het Comomeer. Er zitten ab-so-lu-te pareltjes tussen!

We hebben het al vaak gezegd, maar je ontdekt pas echt de finesse van het Comomeer vanop het water… We gooien het roer om en varen naar de overkant naar Torno. Toch maar even blijven dobberen bij het mooie haventje!

We schamen ons niet voor ons voyeurisme en kijken lustig naar de prachtige villa’s en huizen aan de oevers van het Comomeer.

Brienno, Comomeer, bootverhuur
Kleurrijke huisjes van Brienno.
Torno, Comomeer, bootverhuur
Dobberen bij het haventje van het dorpje Torno.
De gashendel gaat terug open en we varen naar Faggeto Lario, Nesso en Lezzeno.

Volgende halte is Lenno waar we rondjes varen aan Villa Balbianello. We duiken er het verfrissende water in. De afstand tussen onze watertrappelende voeten en de bodem bedraagt zo’n vierhonderd meter. Dat maakt van het Comomeer meteen het diepste meer van Italië.

Villa Balbianello, Lenno, bootverhuur
Villa Balbianello in Lenno.
Ondertussen zitten we al anderhalf uur op de boot en moeten we stillaan terugkeren willen we op tijd terug zijn. En zo varen we langs het schiereiland van Lenno, het eiland Isola Comancina en Colonno terug naar Argegno. De lus die we maken neemt net twee uur in beslag. Je zou kunnen overwegen om de boot voor drie uur te huren, dan kan je nog doorvaren tot in Bellagio.

Terug aan wal betalen we 90 euro voor de boot en 25 euro voor de benzine. Een boot huren bij Turati Boat Rental? Absoluut een goed idee!

website: www.rentaboatturati.com
telefoon: +39 031 821268