Ja hoor, we hebben er weer een topadresje bij! Wijnbar en enoteca Millesimo maakt je gegarandeerd gelukkig en illustreert perfect waarom we zo gek op het Comomeer zijn.

Kijk om te beginnen eens goed naar de omslagfoto boven deze blogpost? Zet je tanden maar in je computerscherm. In Millesimo kan je heerlijke antipasto, kleine (koude) traditionele gerechtjes of een broodje eten. Prosciutto, pancetta, mozarella, burrata, carpaccio, formaggio, … Lekkere smaakvolle bondgenootjes voor bij je glaasje wijn of prosecco! Voor bij het aperitief of als maaltijd.

Het gaat ons vooral om de manier waarop het gebracht wordt. Verzorgd, orgineel maar met veel liefde voor het product. De bordjes zijn plankjes spaanderplaat met een papiertje over, de tafelonderleggers gerecycleerd papier met een logootje. Heel eenvoudig, eerlijk en bescheiden maar ook origineel en met gevoel voor finesse. Een verfrissende jeugdige twist waar de locals en de eigenaars van de mooie villaatjes in Via Regina gek op zijn!

Het verhaal klopt helemaal. Want net zoals het eten is ook het interieur en de atmosfeer gezellig en toegankelijk met nét dat tikkeltje meer. Een moderne versie van de traditionele Italiaanse bar?

We worden heel gastvrij ontvangen en krijgen een gezellig tafeltje aan de rand van het water. Het is wat frisser vanavond maar er hangen dekentjes over de stoelen. De kaarsjes branden en de kleine tafeltjes zijn allemaal bezet. Heel stemmig, ja we zouden ’t zelfs romantisch noemen. 🙂

We genieten van een bordje antipasto met z’n tweeën. Wat is die pancetta lekker! Saluti, de glaasjes prosecco tikken elkaar aan. We eten een burrata met parmaham en een caprese met krokante chips. En er mag nog een bordje pancetta bij…

Si, amiamo Lago di Como!

Je vindt Millesimo trouwens net naast en onder Hotel Orso Bruno. Een ideale combinatie voor een weekendje Comomeer als je ’t ons vraagt.

Facebook: www.facebook.com/millesimowine
telefoon: +39 335 625 7404

ta_550x370

Millesimo, enoteca, winebar, Carate Urio
Het interieur van Millesimo is verzorgd, gezellig en gewoon tof!

Eenvoudig, eerlijk en bescheiden maar ook origineel en met gevoel voor finesse. Een jeugdige twist waar we gek op zijn!  Gezellig en toegankelijk, het verhaal klopt helemaal.

Millesimo, enoteca, winebar, Carate Urio
Heerlijk nippen aan Prosecco aan de rand van het Comomeer.