Met veel goesting beginnen we te schrijven aan dit artikeltje. Ons verblijf in La Locanda del Cantiere was meer dan geslaagd!

Je vindt het hotel in Laglio in de (oude) Via Regina, niet ver van het zomerverblijf van Clooney Georges en op een boogscheut van de Via Regina Nuova. De oude Via Regina is uitgegroeid onze favoriet. Misschien wel de beste plek om te verblijven of te wonen, ongeacht in Moltrasio, Carate Urio of Laglio. Vlot bereikbaar en niet ver van de stad Como.

Het relatief rustige en veilige baantje loopt langs de waterrand met gegarandeerd zicht op ’t Comomeer. Her en der vind je restaurants, hotels, charmante bars en buurtwinkeltjes. Een mooie mix tussen appartementen, huizen en prachtige villa’s. Een mooi evenwicht waar je lekker anoniem kan genieten van de rust.

La Locanda del Cantiere, hotel, Laglio, Comomeer
Welkom bij Hotel La Locanda del Cantiëre!

La Locanda del Cantiere wordt gerund door twee broers. Oorspronkelijk was La Locanda enkel een restaurant. Sinds februari 2017, na zeer grondige verbouwingen, zijn daar kamers bijgekomen. Het is laat wanneer we toekomen. De broers zitten aan een tafeltje in het restaurant een biertje te drinken. Eén van hen begeleidt ons naar onze kamer, de eerste van een rijtje van zes gelijkvormige kamers.

We zijn heel aangenaam verrast. Een ruime en nette kamer. Modern en met smaak ingericht. Een gezellige zithoek aan het raam met zicht op het Comomeer. Een badkamer met een ruime douche. De airco valt uit wanneer de buitenraam geopend wordt. De elektriciteit werkt enkel als het kaartje in het gleufje zit. Elektrisch bedienbare rolluiken. Een koffieapparaat en minibar, goede WIFI en sfeervolle indirecte verlichting.

Langs de buitenzijde lijkt La Locanda del Cantiere relatief klein en authentiek, maar in de kamers waan je jezelf in een groot hotel met het standaard comfort. En dat is bedoeld als compliment. Je merkt natuurlijk dat kamers nog maar een half jaar in gebruik zijn.

De persoonlijke touch komt met een gepersonaliseerde welkomstboodschap waarin we worden getrakteerd op een glaasje prosecco in het restaurant. En laat ons daar nu net zin in hebben. Hoewel het restaurant gesloten is krijgen we toch nog een drankje met wat charcuterie. De rust omsluit ons. Wacht eens even? Stonden wij nu nog enkele uren geleden op het treinperron in Brussel?

La Locanda del Cantiere, hotel, Laglio, Comomeer
Een fijne en nette kamer met al het gewenste comfort.
La Locanda del Cantiere, hotel, Laglio, Comomeer
Het uitzicht vanuit de kamer. Zicht op het Comomeer!
La Locanda del Cantiere, hotel, Laglio, Comomeer
Het bed slaapt zalig. Vanuit de zithoek heb je zicht op het Comomeer.
La Locanda del Cantiere, hotel, Laglio, Comomeer
Het ontbijt is verzorgd en lekker, inclusief vriendelijke bediening.
La Locanda del Cantiere, hotel, Laglio, Comomeer
La Locanda del Cantiere was ooit een werkuis waar boten hersteld werden.

Het ontbijt wordt geserveerd van 08u30 in buffetvorm. Kaas, salami en ham voor op je pistolet of toast. Een hardgekookt eitje of een vers eitje uit de keuken. Ontbijtgranen, yoghurt en fruit. Confituur en honing. We kunnen onbeperkt koffietjes bijbestellen.

La Locanda del Cantiere was zoals de naam al deed vermoeden ooit een werkhuis waar boten hersteld werden. En met die erfenis is goed omgesprongen: de authentieke elementen worden met smaak gecombineerd tot een gezellig en origineel interieur, met de obligate nochalance.

De zonnestralen kondigen een mooie dag aan. Langs de buitenkant oogt het hotel charmant. De rode gevel met het restaurant en de puntdaken van de kamers contrasteren met de felblauwe licht. We tokkelen nog wat op de iPad en plannen onze zonnige herfstdag. Wat hebben we er weer zin in!

Wanneer we ’s avonds terug toekomen is het voor een keertje eens niet zoeken naar een parkingplaats. Aan de overzijde van het hotel is er ruime parkeergelegenheid. Maar nog beter, La Locanda del Cantiere heeft een eigen privé-parking die gratis te gebruiken is voor de hotelgasten. En dat is best een troefkaart.

Maandagochtend nemen we nog snel wat foto’s van onze kamer. Straf hé, zo netjes! Aan ons verblijf zal de poetsvrouw alleszins niet veel werk meer hebben. We checken uit met een stevige handdruk.

Deze verblijfplaats aan het Comomeer is een echte aanrader, zeker voor koppels. De prijs? 120 euro voor een nacht inclusief ontbijt. We hebben beloofd om opnieuw wat reclame te maken. Doe hen dus zeker de groetjes! Arrivederci

website: www.lalocandadelcantiere.it
telefoon: +39 031 401 400

ta_550x370