Ho, ho, ho, proseccoooooooo… De kerstman heeft dit jaar z’n rendieren met slee geparkeerd in Como! Niet verwonderlijk want Como is dankzij het kerstfestival la Città dei Balocchi van 25 november tot en met 7 januari helemaal ondergedompeld in een betoverende kerstsfeer.

Oospronkelijk bedoeld als sfeerschepperij voor lokale families en kinderen is la Città dei Balocchi na 24 edities uitgegroeid tot een brede publiekstrekker en heuse katalysator voor het toerisme.

Wat mag je verwachten? Een ijspiste op Piazza Cavour, de traditionele kerstmarkt, stemmige muziek, versierde straatjes en entertainment. Maar het hoogtepunt beleef je ’s avonds wanneer het donker wordt. Een groot aantal historische gebouwen verspreid over de stad worden met video-mapping en lichtprojecties beschenen.

 

 

Como, Comomeer, Città dei Balocchi, kerst

De paardjes van de paardemolen trappelen vanavond rondjes!

Como, Comomeer, Città dei Balocchi, kerst

Een magische sfeer op la Piazza del Duomo met dank aan La Città dei Balocchi.

Tot zover de info die we lezen op de website van Como… We zijn na ons etentje in Osteria del Beuc helemaal klaar om de kerstsfeer zélf te gaan ontdekken. En inderdaad, Como heeft meer dan haar best gedaan!

We lopen door de mooi verlichte straatjes naar la Piazza del Duomo. Het plein staat vol met mensen die geamuseerd naar de gevels waarop kleurrijke kerstfiguren en kerstboodschappen op de gevels geprojecteerd worden. Ook de duomo ontsnapt niet aan frivole video-mapping. Knap gedaan!

Met een warm wijntje in de hand gaan we op zoek naar de andere verlichte gebouwen en genieten we van een magische avond in Italië! 😉

 

 

Como, Comomeer, Città dei Balocchi, kerst