Discover

Ossuccio

Ontdek Ossuccio aan het Comomeer

Ossuccio is een klein dorpje aan het Comomeer net naast Sala Comacina, gelegen op de landtong waar Villa Balbianello ligt richting Lenno. Sala Comacina en Ossuccio lopen zo’n beetje in elkaar over en liggen net aan de rand van het Comomeer. De golfslag van de bootjes spat uit elkaar op de pastelkleurige gevels van de huisjes. De heuvels achter Ossuccio lopen uit tot bergflanken. Ossuccio dat is lakefront fun met een touch of nature.

De oorspronkelijke bewoners werden de Ausuciates genoemd waar de naam Ossuccio ook van afgeleid is. Vandaag wonen er nog een duizendtal inwoners op een relatief kleine oppervlakte. In het dorp kan je een leuke lokale bar of een restaurantje vinden waar visspecialiteiten zeker op het menu zullen staan.

Wie Ossucio zegt, zegt ook kerken en spiritualiteit. De Chiesa Santa Maria Maddelena uit de 11e eeuw heeft een mooie klokkentoren en prachtige Middeleeuwe fresco’s. Wanneer je door Ossuccio rijdt kan je deze kerk niet missen. Aan de waterrand vind je dan weer de Chiesa di San Giacomo waar de kerkmuur letterlijk in het water staat. Je wandelt dit charmante kerkje voorbij wanneer je de Greenway del Lario volgt. Voeg daarbij nog de Santuario della Vergine del Soccorso en Chiesa Santa Euphemia aan toe en je ontvangt ongetwijfeld een schouderklopje van bovenuit.

Ossuccio staat op de lijst van UNESCO met z’n heilige berg. De Sacro Monte is een cluster van verschillende bergkapellen hogerop die verbonden worden door verschillende wandelpaden. UNESCO erkent de spirituele waarde en looft de manier waarop Renaissance en Alpijnse architectuur mooi overgaan in meren, bergen en bossen. De Sacro Monte trekt sinds 1600 vele pelgrims aan.

Waar kan je nog door aangetrokken worden? Villa Balbiano en een hippe lido! Villa Balbiano is een prachtige authentieke villa die jammer genoeg niet publiekelijk toegankelijk is. Op de lido (strand) kan je zonnen en pootje baden. Het is een ontmoetingsplaats voor jong en oud.

Net voor Ossuccio ligt het eiland Isola Comacina, maar die hotspot schrijven we toe aan het dorp Sala Comacina. 

Discover Ossuccio blogpost(s)

Do you like Ossuccio to discover? Get inspired by this blogposts below. Tested and (usually) fully approved!

Gallery

Discover in our webshop

Buy Explore Lake Como Guide online!