Il Trattoria del Fagiano op het dorpsplein van Moltrasio

Il Trattoria del Fagiano is zo'n typisch restaurant waar je instant verliefd op wordt. Een gastvrije "la patronne". Lokale specialiteiten die sieren in eenvoud en soleren in smaak. Het geroezemoes van Italianen die genieten van hun favoriete pasta... Al jaren onze favoriet!

Il Trattoria del Fagiano op het dorpsplein van Moltrasio… Op het dorpsplein van Moltrasio vind je Il Trattoria del Fagiano. Vanavond schuiven we de voeten voor de vijfde keer onder een tafeltje. La mamma Isa Donegana begroet ons hartelijk en fluistert ons meteen toe molto molto stranieri en inderdaad links van ons een koppel Amerikanen en rechts een tafeltje met Fransen.

Zelf hebben we Il Trattoria del Fagiano twee jaar geleden bij toeval ontdekt door lukraak in de straatjes van Moltrasio rond te rijden in het donker én tijdens een hevig onweer. Hoe kan je ’t vinden vragen we ons vaak af? Onze tafelgenoten links en rechts hebben waarschijnlijk de positieve commentaren op Tripadvisor gelezen. Ga je buiten het (toeristen)seizoen zit je tussen Moltrasini, inwoners van Moltrasio, en dat geeft nog nét wat extra sfeer. 

Il Trattoria del Fagiano in Moltrasio
Bruschette misti
Il Trattoria del Fagiano in Moltrasio
Casarecce al fagiano

Hebben we suggesties uit menu? Voorgerecht: bruschette misti. Dat ene half-warme krokante toastje met bresaola overgoten met honing en afgewerkt met een nootje… Hmmmmm! Hoofdgerecht: casarecce al fagiano. Pasta met ragù van fazant… De specialiteit van het huis en ons absolute lievelingsgerecht! En doe daar dan maar een litertje rode huiswijn bij. Gouden tip, vergeet de menukaart en eet wat Isa je voorschotelt als sorpresa tot je niet meer kan.

Il Trattoria del Fagiano in Moltrasio
Il Trattoria del Fagiano vind je in Moltrasio op het dorpsplein

Il Tratorria del Fagiano is een echte Italiaanse Trattoria. Eenvoudig, hartelijk en heerlijke lokale gerechtjes. Hier leerden we dat goed eten aan het Comomeer niet duur hoeft te zijn. Wat we betalen met z’n tweetjes? Je hebt er in Antwerpen nog geen twee maal steak friet voor! Maar veel belangrijker dan wat je betaalt hier is de sfeer en Italiaanse authenticiteit want die is onbetaalbaar! Mede dankzij Tratorria del Fagiano zijn we helemaal gek op ’t Comomeer…

Picture of Liselotte en Paul

Liselotte en Paul

Enthousiaste schouders onder onze blog Amiamo Lago di Como. Onze passie voor het Comomeer uitschrijven, dat is wat we graag doen!
Lees ook volgende blogposts
Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!