Restaurant Lago Food & Co in Como

Restaurant Lago Food & Co ligt net aan de oude haven van Como en op wandelafstand van de terminus van het treinstation. In het straatje Lungo Lario Trieste zijn er veel restaurants te vinden. Lago Food & Co valt ons op door de moderne touch die het restaurant geniet.

Restaurant Ristorante Lago Food & Co in Como… Op de vingertoppen ligt een eeltlaag. De toetsen van het toetsenbord verliezen het tokkelende enthousiasme. Onze zomervakantie 2017 aan het Comomeer samengevat in tien blogberichten. En vanavond schrijven we dus nummer elf…

Nog één keer uit eten… We willen iets leuks! Iets waar we morgen in de auto op de terugrit naar huis nog over zullen praten. We besluiten richting Como te trekken om er restaurant Lago Food & Co te ontdekken. Waarom? Het restaurant duikt regelmatig op in onze Instagram feed met smaakvolle foto’s van lekker eten en een tof interieur.

Restaurant Lago Food & Co ligt net aan de oude (?) haven van Como en op wandelafstand van de terminus van het treinstation. Het straatje Lungo Lario Trieste loopt langs het Comomeer. ’s Avonds is het er aangenaam kuieren langs de vele eettentjes. Op de oude havenmuur genieten koppeltjes van de ondergaande zon. Het is gezellig druk vanavond… 

Restaurant Lago Food & Co in Como
Het interieur is verzorgd en smaakvol ingericht

We stappen het statige hoekhuis binnen. Het interieur is verzorgd en smaakvol ingericht. Houten vloer, het zwart gelakt staal van de bar, witte muren en subtiele verwijzingen naar het Comomeer zoals oude zwartwit foto’s, roeispanen en roeiboten en retro-posters. Een verfrissende aanpak tussen de vaak traditionele Italiaanse interieurs? Zeer zeker!

Het mooie logo, de website met kwaliteitsfoto’s en de uitnodigende Instagram feed zijn elementen die die aanpak onderstrepen. Lago Food & Co let op haar marketing en dat trekt blijkbaar wel aan.

We krijgen een tafeltje in het bijzaaltje dat ingericht is als een kleine veranda of patio als je ’t zo wil noemen: grote ramen, een glazen plafond en boven onze hoofden frisgroene hangplanten. Buiten zit het terras overvol. We bestellen alvast een aperitiefje terwijl we gretig de menukaart scannen. We bestellen als primi piatta pasta ragú con porcini en voor het hoofdgerecht mag de chef twee pizzaatjes in z’n houtoven schuiven. 

De antipasti is een schoteltje polenta met porcini paddestoelen met een sausje van taleggio kaas. Het voorgerecht een lasagna met worst en raapjes. Twee smaakbommetjes met eenvoudige ingrediënten. En denk daarbij nog dat heerlijke rode wijntje. Fantastisch toch? Ondertussen loopt de osteria vol met locals en draait de volumeknop van het geroezemoes naar rechts. Gezelligheid troef!
Restaurant Lago Food & Co in Como
Lekkere Pasta ragú con porcini om te starten

We observeren geïntresseerd. Het restaurant is een goed geoliede machine. Vriendelijke obers die alle tafels goed onder controle hebben. Het ene gerecht na het andere netjes geserveerd aan de gasten. Iedereen is zich goed bewust van zijn of haar taak. Een zakelijke en correcte aanpak.

Het eten is lekker zonder echt te verrassen. Kan ook moeilijk natuurlijk met een klassieke pizza voor je neus… Maar we kunnen jullie gerust stellen. Ook de borden van de tafeltjes rondom zien er lekker en smaakvol uit. We betalen ruim 80 euro voor drie glazen wijn en twee voor- en hoofdgerechten. Ok, we zitten dan wel in Como centrum maar toch een beetje te duur naar ons gevoel.

Restaurant Lago Food & Co is een veilige keuze. Zo lijkt het althans. Alle ingrediënten van een goed restaurant zijn aanwezig: vriendelijke en correcte bediening, klassieke menukaart met lekkere gerechten en een tof interieur. En daarom zouden we zeggen, zeker een keertje gaan! Ideaal voor een avondje uit met een groep vrienden: uiteten en dan te voet naar het centrum van de ene naar de andere bar…

Mag het toch wat meer traditioneel Italiaans met een extra portie ongedwongen gezelligheid? Dan zijn er ongetwijfeld alternatieven. Gaat het water ons morgen in de auto opnieuw in de mond lopen? Allicht niet. Gaan we nog een keertje terug, zeker en vast! 

Picture of Liselotte en Paul

Liselotte en Paul

Enthousiaste schouders onder onze blog Amiamo Lago di Como. Onze passie voor het Comomeer uitschrijven, dat is wat we graag doen!
Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!