Onze favoriete enoteca en wijnbar Millesimo in Carate Urio

Enoteca Millesimo in Carate Urio ligt aan de rand van het Comomeer, net onder Hotel Orso Bruno. Het is onze favoriete stek! Heerlijk aperitieven met kleine en verzorgde gerechtjes. Gezellig en smaak ingericht, trendy maar toch heerlijke Italiaanse authenticiteit.
Genieten in Enoteca en wijnbar Millesimo in Carate Urio… Ja hoor, we hebben er weer een topadresje bij! Wijnbar en enoteca Millesimo maakt je gegarandeerd gelukkig en illustreert perfect waarom we zo gek op het Comomeer zijn.Kijk om te beginnen eens goed naar de omslagfoto boven deze blogpost? Zet je tanden maar in je computerscherm. In Millesimo kan je heerlijke antipasto, kleine (koude) traditionele gerechtjes of een broodje eten. Prosciutto, pancetta, mozarella, burrata, carpaccio, formaggio, … Lekkere smaakvolle bondgenootjes voor bij je glaasje wijn of prosecco! Voor bij het aperitief of als maaltijd.
Enoteca Millesimo in Carate Urio
Het interieur van Millesimo is verzorgd, gezellig en gewoon tof

Het gaat ons vooral om de manier waarop het gebracht wordt. Verzorgd, orgineel maar met veel liefde voor het product. De bordjes zijn plankjes spaanderplaat met een papiertje over, de tafelonderleggers gerecycleerd papier met een logootje. Heel eenvoudig, eerlijk en bescheiden maar ook origineel en met gevoel voor finesse. Een verfrissende jeugdige twist waar de locals en de eigenaars van de mooie villaatjes in Via Regina gek op zijn!

Het verhaal klopt helemaal. Want net zoals het eten is ook het interieur en de atmosfeer gezellig en toegankelijk met nét dat tikkeltje meer. Een moderne versie van de traditionele Italiaanse bar?

We worden heel gastvrij ontvangen en krijgen een gezellig tafeltje aan de rand van het water. Het is wat frisser vanavond maar er hangen dekentjes over de stoelen. De kaarsjes branden en de kleine tafeltjes zijn allemaal bezet. Heel stemmig, ja we zouden ’t zelfs romantisch noemen.

Enoteca Millesimo in Carate Urio
Heerlijk nippen aan Prosecco aan de rand van het Comomeer

We genieten van een bordje antipasto met z’n tweeën. Wat is die pancetta lekker! Saluti, de glaasjes prosecco tikken elkaar aan. We eten een burrata met parmaham en een caprese met krokante chips. En er mag nog een bordje pancetta bij… Si, amiamo Lago di Como!

Je vindt Millesimo trouwens net naast en onder Hotel Orso Bruno. Een ideale combinatie voor een weekendje Comomeer als je ’t ons vraagt. 

Picture of Liselotte en Paul

Liselotte en Paul

Enthousiaste schouders onder onze blog Amiamo Lago di Como. Onze passie voor het Comomeer uitschrijven, dat is wat we graag doen!
Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!