Ontdek

Carate Urio

Carate Urio is ontstaan door het samenvoegen van de dorpskernen van Carate en Urio en wordt geflankeerd door Moltrasio en Laglio. Carate Urio kruipt langs de heuvel naar boven en biedt een mooi uitzicht over het Comomeer. Je kan er mooie wandelingen maken of rustig door de straatjes kuieren.

Ontdek Carate Urio aan het Comomeer

Carate Urio bestaat uit twee dorpskernen Carate en Urio die dezelfde geschiedenis delen. Om die reden werd in 1927 beslist om beide dorpskernen samen te smelten tot Carate Urio. Urio ligt wat hogerop en kijkt over het Comomeer. Carate ligt vredig aan de oever van het Comomeer.

Je kan Carate Urio ook bereiken met de taxiboot. Carate Urio wordt geflankeerd door Moltrasio en Laglio. De stad Como ligt zo’n 12 kilometer verderop. Het dorp heeft een oppervlakte van zeven vierkante kilometer en telt ruim 1200 inwoners. Via Regina loopt door Carate en loopt langs de bekende negentiende-eeuwse villa’s Villa ai Cedri en Villa Baragiola.

Natuurlijk heeft Carate Urio ook een kerk: Chiesa San Quirico e Giulitta werd net naast de klokkentoren gebouwd. Vandaag zijn deze Romaanse gebouwen een onmiskenbaar onderdeel van het silhouet van Carate Urio.

De geschiedenis van Carate Urio gaat terug naar de Romeinen. Her en der in het dorp werden er in de voorbije eeuw Romeinse inscripties gevonden. In 1877 werden ook Gallische graftomben blootgelegd. Een gegraveerde steen (te bezichtigen in het Civic Museum in Como) en documenten tonen aan dat ook de Etrusken door Carate Urio getrokken zijn.

Vanuit Carate Urio kan je naar Monte di Urio en Monte di Carate wandelen! 

Ontdek de Carate Urio blogpost(s)

Wil je graag Carate Urio ontdekken? Hieronder vind je een aantal blogposts met enkele suggesties. Uitgetest en (meestal) helemaal goedgekeurd!

Fotoalbum

Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!