Kamer visto al lago in Hotel Orso Bruno in Carate Urio

Het hotel van Bruin de beer in Carate Urio is een charmant hotel aan de oever van het Comomeer. Authentiek met een familiale sfeer. Naast het hotel vind je een gezellige enoteca en een pizzeria. Boek zeker een kamer met visto al lago!
Hotel Orso Bruno in Carate Urio… Wanneer we een slaapplaats zoeken aan het Comomeer zoeken we in de eerste plaats naar authentieke adresjes waarbij een overnachting minder dan honderd euro kost. B&B, hotel of albergo speelt daarbij geen rol, als het maar sympathiek en niet te toeristisch is!

Dit weekend overnachten we in Hotel Orso Bruno in Carate Urio, een klein dorpje met ruim 1200 inwoners tussen Moltrasio en Laglio.

We worden vriendelijk ontvangen door de eigenaar die geduldig ons Italiaans gestuntel blijft aanhoren. Onze ogen vallen meteen op een bordje aan de ontvangstbalie waarop staat welcome, you may begin as a client but you will definitely end up as a friend… Leuk!

Hotel Orso Bruno in Carate Urio
"You will definitely end up as a friend.”

Een vriendschapsverzoek op Facebook zit er niet in, maar het hotel geeft wel meteen een gemoedelijke, intieme en familiale sfeer. Het hotel telt negen kamers die verzorgd zijn en de eerlijke filosofie van het hotel volgen. We boekten een kamer met visto al lago, moet je hier zeker doen!

Hotel Orso Bruno: “Welcome, you may begin as a client but you will definitely end up as a friend.”
Hotel Orso Bruno in Carate Urio
In Hotel Orso Bruno heb je uitzicht op het Comomeer

Je kan bij de Bruine Beer ook een hapje eten. Het hotel heeft een restaurant Il Filo d’Olio waar je pizza en andere Italiaanse specialiteiten kan krijgen. Moeten we een volgende keer zeker eens proberen…

We worden ’s morgens gewekt door de stralen van de herfstzon die onze kamer verlichten. We trekken de gordijnen van kamer 204 open en vanop het sympathieke terrasje zien we hoe een taxiboot aanmeert en de eerste pendelaars inschepen. Onder ons joggen en fietsen groepjes sportievelingen door Via Regina.

Hotel Orso Bruno in Carate Urio
We boeken een kamer met zicht op het Comomeer
Hotel Orso Bruno in Carate Urio
Vanop het terrasje kijken we op Via Regina

Die Via Regina duikt in Moltrasio rechts naar beneden naar het Comomeer, weg van de hoofdbaan en komt pas in Laglio terug samen met diezelfde hoofdbaan. Het is een leuk en rustig baantje met links en rechts mooie villaatjes en eigendommen. In Via Regina heeft trouwens een wereldster zijn optrekje… Who did you expect? George Clooney! 

Het ontbijt wordt geserveerd in een zaaltje (met een terrasje) op de eerste verdieping. Het buffet bestaat uit huisgemaakt brood, kaas, hesp, salami, een hardgekookt eitje en natuurlijk zoetigheden en yoghurt. Enkel de koffie uit de thermos moet beter kunnen! Volgende keer vragen we een vers gezette espresso… Voor een ontbijtje betaal je acht euro.

Hotel Orso Bruno in Carate Urio
Hotel Orso Bruno in Carate Urio

Samengevat legt Hotel Orso Bruno heel wat troeven op tafel: verzorgde kamers met eventueel zicht op het Comomeer, authentieke en familiale sfeer, een rustige ligging dicht bij de stad Como en een taxiboot die voor de deur van het hotel aanmeert. Er is zelfs parkeerplaats recht voor het hotel als je geluk hebt. Meer waarschijnlijk zal je je auto verderop dicht tegen een muurgevel moeten parkeren en hopen dat je zijspiegels er niet afgereden worden.

En de prijs? Jawel, een zéér schappelijke tachtig euro per nacht. Dit hotel kunnen we iedereen warm aanbevelen! 

Liselotte en Paul

Liselotte en Paul

Enthousiaste schouders onder onze blog Amiamo Lago di Como. Onze passie voor het Comomeer uitschrijven, dat is wat we graag doen!
Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!