Kerstvakantie in gezellig appartement in Villa Peroni in Argegno

Kerstvakantie aan het Comomeer! We boeken een appartement in Villa Peroni zodat we samen met de Wolf en Bas kunnen cocoonen en genieten. Vanuit je luie zetel heb je een prachtig uitzicht over het Comomeer.

Appartement in Villa Peroni in Argegno aan het Comomeer… Tijdens de kerstvakantie even de kerstsfeer opsnuiven aan het Comomeer. Het jaar 2022 uitzwaaien en uitwaaien met ons vieren. We boeken een appartementje in Villa Peroni in Argegno.

Villa Peroni is zo’n typische okerkleurige villa met een viertal verdiepingen met groene luikjes, gebouwd op de bergflank aan het meer, net boven Hotel Belvedere. Het is opgedeeld in verschillende appartementen. De gemeenschappelijke tuin bestaat uit verschillende tuintjes met tuinstoelen. Er is een gemeenschappelijk terras en ook een zwembad. Ongetwijfeld heel fijn om er in de zomer te verpozen.

Villa Peroni in Argegno
Villa Peroni is zo’n typische okerkleurige villa aan het Comomeer

Vanuit de villa wandel je te voet naar het centrum van Argegno met z’n restaurantjes, jachthaventje of lido in amper vijf minuutjes. Argegno wordt goed bedeeld wat betreft verbindingen met ferryboten. Eén plus één maakt hier dus drie!

We kiezen voor een appartement met twee kamers en zicht op het Comomeer. Het 270° uitzicht is werkelijk prachtig: vanuit het salon reikt het zicht tot Villa Balbianello, Bellagio inclusief een stukje van de Westelijke arm met rondom de bergtoppen.

Dankzij de grote ramen baadt het appartement in het licht. Het terrasje nodigt je uit voor een ochtendkoffie, aperitiefje of om er een boekje open te slaan.

Villa Peroni in Argegno
Leefruimte met prachtig uitzicht
Villa Peroni in Argegno
Leefruimte en keuken

Het appartement bestaat uit twee slaapkamers, een smalle badkamer en een leefruimte met een salon en keuken. Huiselijk absoluut, misschien wat statig en sober maar met al het nodige comfort. Witte muren, hoge plafonds en bruine laminaat met enkele antieke meubelstukken. Een moderne afwisseling op de soms wat oudere en kitsherige inrichting die je vaak in Italië vindt.

Een gordijntje of een eyecatcher tegen de muren zou het interieur net nog wat meer aankleden. De met gouden en rode kerstballen versierde kerstboom zorgt voor de gezellige touch. Wat betreft infrastructuur, sfeer en ligging beschouwen we Villa Peroni als een topper. 

Villa Peroni in Argegno
Slaapkamer voor de kids
Villa Peroni in Argegno
Master bedroom

Toch een rode strenge pen uit de pennenzak toveren: algemeen zou het interieur een kleine opfrisbeurt kunnen gebruiken of wat algemene zorg. In een slaapkamer is het sluitstuk van de luiken afgebroken. In één van de twee afstandsbedieningen ontbreken de batterijen. De haardroger is vies en daarom niet bruikbaar. Het lampje van de dampkap is stuk. De oven kan een schrobbeurt gebruiken. De kleine koffiezet is heel pover in een land dat koffiecultuur predikt. Het appartement is oppervlakkig proper. Er moet grondiger gepoetst worden.

We ontbreken wat basiszaken die je niet meteen in je bagage propt voor enkele dagen Comomeer. Denk aan een sponsje voor de afwas wat koffie of koffiefilters, zo kan je tenminste meteen een koffietje drinken.

Geen drama’s natuurlijk, slechts kleine minpuntjes die snel op te lossen zijn. 

Villa Peroni in Argegno
Het 270° uitzicht in Villa Peroni is werkelijk prachtig

De auto parkeren kan in de publieke parking naast het appartement of in de binnengarage. Naar goede gewoonte is de binnengarage heel smalletjes en vergt in- en uitrijden echt wel je beste parkeerskills. Een garage en/of parking aan het Comomeer is absoluut een pluspunt!

Wanneer we toekomen worden we opgewacht door een medewerker -veronderstellen we- van de verhuurder. Maar goed ook want we hebben een woordje uitleg nodig om het appartement te bereiken, hoewel we Villa Peroni haast kunnen aanraken vanop de parking. Naar links, via de lift naar -3, door de binnenparking, terug naar buiten via het tuinpad, trappen naar beneden, naar rechts, trapjes op en dan via de inkomhal nog één verdieping naar boven. Een beetje tsjollen dus met de kids en veel bagage. Het had alleszins attent geweest zijn van de medewerker om even een handje toe te steken.

De uitleg is beperkt en zakelijk, de medewerker is duidelijk gehaast. In z’n haast is hij ook het kinderbedje en de kinderstoel vergeten. De Italiaanse gastvrijheid leggen we met een grote rode strik onder z’n kerstboom. Het vriendelijke contact met de verhuurder via whatsapp verloopt dan wel weer vlot. 

Zouden we Villa Peroni aanraden? Zeker wel. De ruimte, de sfeer die het appartement brengt, het uitzicht en de ligging zijn dé grote troeven.
Villa Peroni in Argegno
Genieten van het mooie uitzicht op het Comomeer en Argegno

Na een avondje uit wandelen we terug naar huis. De bediening van de verlichting in de tuin is stuk. In de pikkedonker gaan we schuifelend de trappen op met twee slapende kinderen op de arm. Onhandig!

Wanneer we op booking.com de reviews nalezen kunnen we zowel de positieve als negatieve commentaren beamen. Een huurder geeft vorig jaar al aan dat de tuinverlichting stuk is. Ook de povere koffiezet fait pleurer lezen we. We betalen off-season 270 euro per nacht. Voor dat budget moeten de details ook in orde zijn en zou de verhuurder net wat meer vinger aan de pols moeten houden.

Villa Peroni in Argegno
De publieke parking van Villa Peroni

Dopje terug op de rode pen. Zouden we Villa Peroni aanraden? Zeker wel. De ruimte, het uitzicht en de ligging zijn dé grote troeven. De minpuntjes zijn snel op te lossen zonder grote investeringen. De award of excellence van booking.com die in het portaal hangt dateert al van 2014. Even de puntjes terug de op de Peroni – i zetten en zo gaan voor een meer recente quotering! 

Picture of Liselotte en Paul

Liselotte en Paul

Enthousiaste schouders onder onze blog Amiamo Lago di Como. Onze passie voor het Comomeer uitschrijven, dat is wat we graag doen!
Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!