Geïnviteerd worden in Ristorante Albergo Lenno in Lenno

Albergo Lenno in de baai van Lenno brengt lekkere toegankelijke gerechten op restaurantniveau tegen een eerlijke prijs. Tafelen aan de rand van het water inclusief. Vanavond zijn we uitgenodigd door Sonja de Nooij van Lake Como Assistance. Haar man is namelijk chef in Albergo Lenno!

Ristorante Albergo Lenno in Lenno… Het ontbijt beperkt en de middaglunch opvallend licht gehouden. Vanavond gaan we tafelen in het restaurant van Albergo di Lenno. Of nog beter, we zijn uitgenodigd door Sonja van Lake Como Assistance om te proeven van de gerechten die haar man als chefkok er uit z’n koksmuts tovert. We hebben een goudbruin vermoeden dat we vanavond in de watten gelegd zullen worden.

We twijfelen: nemen we de auto of gaan we met de ferry? Eens, goed gemarineerd door een lekker wijntje, aan de scheepshoorn trekken op de terugvaart moet een unieke ervaring zijn. Jammer, de ferryboten varen er niet lang genoeg voor. Het wordt de auto… Alle gekheid op een stokje, weet dus dat de ferryboten recht voor Albergo Lenno toekomen.

Albergo di Lenno ligt in de baai van Lenno, achter de landtong waarop Villa Balbianello schittert. Je wandelt er trouwens voorbij wanneer je de Greenway del Lario volgt. We parkeren ons op de parking van de bekende villa en wandelen met grommende magen naar onze afspraak. In de verte zien we het viersterrenhotel Albergo Lenno waar het restaurant toe behoort.  

Albergo Lenno in Lenno
Lasagnetta di melanzane, mozzarella di bufala, pomodoro confittato
Albergo Lenno in Lenno
Fagottini neri alla carbonara

We worden vriendelijk aangesproken door een ober die een tafeltje voor twee aanwijst. En hier zitten we dan aan een romantisch tafeltje met prachtig zicht op de baai van Lenno, onder een avondzonnetje. Ja, dat heb je top geregeld Sonja!

Op de menukaart staan er mooie gerechten: Terrina di Asparagi con tuorlo d’uovo marinato, Tagliolini con crema al finocchietto, Filetto di Lavarello in Tempura, Maialino da latte disossato al dolce forte … Je hoeft het zelfs niet te vertalen, het klinkt zelfs lekker!

Wij kiezen voor Lasagnetta di melanzane, mozzarella di bufala, pomodoro confittato en Fagottini neri alla carbonara, gevolgd door Cubi di Merluzzo neri con crema di piselli e “Bagna Cauda” en Guanciale di Vitello al Barolo con polenta e cipolline in agradolce.

Neen, het geheugen noch onze kennis van ’t Italiaans is niet zo feilloos dan dat we typen: op de website vind je het menu terug. Nog leuk, in Albergo Lenno kan je ook voor een menuformule kiezen. 

Albergo Lenno in Lenno
Cubi di Merluzzo neri con crema di piselli e “Bagna Cauda” en Guanciale di Vitello al Barolo con polenta e cipolline in agradolce

En dan worden we plots amicaal op de schouders getikt. Het is Dario die ons hallo komt zeggen. Vriendelijke kerel, ontspannen alsof je hem al jaren kent. Hij grapt: “Als jullie straks goed gegeten hebben heb ik mijn job goed gedaan. Gaat er wat mis dan geef ik iemand in mijn keuken tegen z’n voeten.”

En of hij zijn job goed doet! De voorgerechten zijn mooi gepresenteerd maar bovenal zeer, zeer lekker. Smaakbommetjes in het bord. En ook de hoofdgerechten schieten raak. We surfen en we turfen; de borden gaan over en weer om toch maar van alles te kunnen proeven. Toegankelijke keuken op restaurantniveau. Hoewel we ruim voldoende gegeten hebben, kunnen we het toch niet laten om nog een bord met een selectie van dessertjes te delen. Nog een koffie en een muntthee graag! 

Albergo Lenno in Lenno
Tafelen bij Albergo di Lenno aan de rand van het Comomeer

Prijs-kwaliteit zit Albergo Lenno zeer goed. We betalen afgerond 90 euro voor voor- en hoofdgerecht, dessert, twee glazen wijn, koffie, water en een thee. En we geven het toch nog mee: onder Albergo di Lenno prijken vier sterren, maar laat dat je vooral niet afschrikken. Hier kan je heel lekker eten tegen een eerlijke prijs, mét fantastisch uitzicht en dito bediening.

Natuurlijk komt de chef nog even polsen hoe onze avond verlopen is. Helemaal zoals we verwacht hadden: we zijn in de watten gelegd! Bij Sonja en Dario is één plus één duidelijk drie…

Bedankt Dario en het volledige team van Albergo di Lenno! 

Picture of Liselotte en Paul

Liselotte en Paul

Enthousiaste schouders onder onze blog Amiamo Lago di Como. Onze passie voor het Comomeer uitschrijven, dat is wat we graag doen!
Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!