Lake Como Assistance, weg met de Italiaanse taal- en administratie barrière

Wie durft beweren dat social media kanalen per definitie asociaal zijn? Via onze Instagramaccount komen we in contact met Sonja de Nooij. Een Nederlandse die samen met haar Italiaanse man Dario en hun twee zonen ruim twintig jaar aan het Comomeer in Tremezzo woont.

Maak kennis met Lake Como Assistance en Sonja de Nooij… Van haar hobby heeft ze haar beroep gemaakt: Lake Como Assistance ondersteunt buitenlanders en toeristen bij het overbruggen van de Italiaanse taalbarrière. Wil je hier een woning kopen of organiseer je een trouwpartij? Word je suf van de Italiaanse administratie of kom je in het hospitaal terecht? O dio, non parlo Italianoooooo… Neem contact op met Sonja, zij zal je met (lokale) kennis van zaken heel graag verder helpen!

Na wat heen en weer appen is onze blind date geregeld. We ontmoeten elkaar in het Parco Teresio Olivelli in Tremezzo. Bij de eerste Aperol schijnt het zonnetje nog vol op ons gezicht. Bij het laatste rondje gaat de zon slapen. Je kan het dus al raden… het werd een gezellige, fijne en interessante babbel!

Ja, toch misschien even een klein zijsprongetje naar “interessant”. We maken er geen geheim van. Bij elke Aperol Spritz waarin het zonnetje schittert, bij elk uitzicht waar het azuurblauwe Comomeer het landschap kleurt, bij elke hartelijke ciao of salve van een voorbijganger of bij elk smaakbommetje uit de Italiaanse keuken mijmeren we wel eens… Wat moet het toch fantastisch zijn om hier te wonen, en ja zelfs te werken?

Maar is dat wel zo? Waarschijnlijk niet over de ganse lijn… Je moet het ons, of Sonja, maar eens vragen. Dromen zijn in realiteit altijd een beetje bedrog. Maar alleszins niet op deze blog!

Terug naar onze zonnige avond in Tremezzo. Onze vragen volgen elkaar aan een sneltempo op. Waar kunnen we, waar zou jij, waar vinden we, wat weet jij, … En ja hoor, Sonja heeft de naam van haar bedrijf niet gestolen: honderd procent Lake Como Assistance! We praten honderduit…

Wat moet het toch fantastisch zijn om hier te wonen, en ja zelfs te werken? Maar dromen zijn in realiteit altijd een beetje bedrog. Maar alleszins niet op deze blog!

Sonja’s man Dario werkt vandaag in Albergo Lenno als chefkok. Ze belooft ons om bij de eerstvolgende zonnige avond een tafeltje te reserveren bij haar man. Zo kunnen we enerzijds proeven van zijn culinaire verwennerij én ook kennis maken. Klinkt natuurlijk als muziek in onze oren!

Wat een fijne avond! Voor ons enorm verrijkend om lokale en vriendelijke mensen te ontmoeten. Wanneer zien we elkaar weer? Niet meteen bij de plaatselijke notaris: daarvoor missen we nog wat nulletjes op de bankrekening. Tot een volgende aperitief dan maar?

Ciao Sonja! 

Picture of Liselotte en Paul

Liselotte en Paul

Enthousiaste schouders onder onze blog Amiamo Lago di Como. Onze passie voor het Comomeer uitschrijven, dat is wat we graag doen!
Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!