Een eerlijke hap in La Tua Osteria in Como

In het centrum van Como kan je La Tua Osteria vinden. Dit restaurant gaat voor de traditionele osteria keuken met z'n gekende klassiekers. Smaakvol bereid tegen een mooie prijs. We missen enkel wat Italiaanse flair in de beleving en bediening. Niettegenstaande de moeite waard om te bezoeken.

Een eerlijke hap in La Tua Osteria in het centrum van Como… Na het fijne stadsspel in Bellagio en de wandeling naar de Monte San Primo kunnen we vanavond wel een lekker hapje verdragen. We reserveren een tafeltje voor ons tweetjes in La Tua Osteria in Como. Een ideetje met voorkennis? Zeer zeker! Op het Instagram account van La Tua Osteria zien we regelmatig traditionele, eenvoudige maar vooral smaakvolle gerechtjes passeren. Ja, écht de osteria keuken waar ‘t water je zo van in de mond loopt.

Je vindt La Tua Osteria in de Via Maurizio Monti op wandelafstand van de Duomo di Como, vlakbij de publieke parking Autosilo Valduce. Een mooi uitzicht op het Comomeer of eventueel wat leuke stadvibes die de populaire straatjes van Como bieden moet je Via Maurizio Monti niet verwachten. 

La Tua Osteria in Como
Je vindt La Tua Osteria in de Via Maurizio Monti op wandelafstand van de Duomo di Como

De voorzijde van het restaurant heeft weinig aantrekkingskracht: een saaie terracotta gevel zonder sierlijke letters die de Osteria benoemen, noch een ingeraamd menukaartje. Niet meteen een visueel aanknopingspunt met een restaurant, laat staan of je weet of de eettent geopend is. No way dat hier een toerist zomaar binnenwandelt…

Wij stappen toch enthousiast naar binnen. Een gezellige eetruimte valt ons meteen op. De ruwe stenen muren en vloer doen wat denken aan een (wijn)kelder met daarin enkele sobere tafeltjes met een wit tafelkleedje. Lampjes met warm licht zorgen voor gezelligheid. 

Vriendelijk maar fluisterend stil, heet een dame ons welkom. Of we misschien al wat water willen? Ze legt twee menukaartjes op onze tafel. Benieuwd laten we ons ogen over de gerechtjes rollen. En jawel, voor antipasti, primi, secondi en dolci kunnen we kiezen uit vijf gerechten die ons absoluut kunnen bekoren. We missen misschien enkel nog een paar suggesties. Het idee van de chefkok die op de versmarkt vanmorgen toch een paar ongelofelijk lekkere dingen heeft gevonden en deze toch nog persé op de borden van z’n gasten wil krijgen…

La Tua Osteria is wat betreft keuken een osteria pur sang, met z’n gekende klassiekers en eerlijke prijzen
La Tua Osteria in Como
Vitello al punto rosa con salsa tonnata
La Tua Osteria in Como
Pappardella fatta in casa al ragu

We kiezen als voorgerecht voor Vitello al punto rosa con salsa tonnata en Pappardella fatta in casa al ragu. Voor het hoofdgerecht gaan we voor Lasagnetta vegetariana en Tagliata di fassona Piemontese. Ken je klassiekers! We toasten met een glaasje rode huiswijn, die een absolute like krijgt.

Tien minuutjes later worden de voorgerechten opgediend door de eigenaar van het restaurant, of daar gaan we toch een beetje vanuit. Vriendelijk dat wel, maar verder weinig schwung en geen woord te veel. Grazie! De pappardella en vittelo zijn zeer lekker, met een lichte voorkeur voor de pappardella. De hoofdgerechten laten ook niet lang op zich wachten. Met dezelfde nuchterheid worden de lasagnetta en tagliata opgediend. Opnieuw een gemakkelijke beoordeling. Lekker, niets op aan te merken.

La Tua Osteria in Como
Lasagnetta vegetariana
La Tua Osteria in Como
Tagliata di fassona Piemontese

La Tua Osteria is wat betreft keuken een osteria pur sang, met z’n gekende klassiekers en eerlijke prijzen. Een tof restaurant waar het aangenaam tafelen is. La Tua Osteria is niet meteen de meest uitbundige osteria. Er ontbreekt wat dynamiek of een vleugje Italiaanse flair. De jouw-touch in de naam van het restaurant kunnen we niet meteen terugvinden. En dat heeft dan vooral te maken toch met brave bediening maar correcte bediening.

Niettegenstaande is La Tua Osteria een aanrader als je op zoek bent naar eerlijke keuken voor een eerlijke prijs. De chefkok in z’n keuken weet goed wat hij doet en weet te prikkelen met z’n gerechten. We bestellen nog een fondente al ciocollato en een creme brulèe. We betalen met de glimlach de rekening van 83 euro. Komen we nog een keertje terug? Absoluut! Iets in ons zegt dat we het potentieel van La Tua Osteria vanavond nog niet helemaal hebben kunnen ontdekken. 

La Tua Osteria in Como
De eetruimte van La Tua Osteria is gezellig en warm ingericht
We zouden La Tua Osteria wel niet meteen aanraden tijdens zonnige zomermaanden. Er is tenslotte geen terras. Ook de charme en flair die stad Como zo typeert gaan hier op deze locatie een beetje verloren. Wij trekken nog even Como in op zoek naar een vleugje romantiek en een koffietje… Jullie weten wel, zo’n gecorrigeerd koffietje: een caffè corretto met een scheutje sambucca! Ciao!
Picture of Liselotte en Paul

Liselotte en Paul

Enthousiaste schouders onder onze blog Amiamo Lago di Como. Onze passie voor het Comomeer uitschrijven, dat is wat we graag doen!
Lees ook volgende blogposts
Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!