Faro Voltiano in Brunate, een vuurtoren aan het Comomeer

De 29 meter hoge Faro Voltiano werd opgedragen aan wetenschapper Alessandro Volta. De achthoekige toren biedt een majestueus uitzicht op het Comomeer en de Alpen. 'S Nachts verlicht de vuurtoren Como en de vallei met witte, rode en groene lichten.

Bezoek vuurtoren Faro Voltiano in Brunate… Vanochtend rijden we vanuit Moltrasio naar Brunate. Dit keer niet voor een terrasje bij Trattoria Dei Bracconeri maar voor een bezoekje aan Faro Voltiano. De bekende vuurtoren is gebouwd in 1927 door Gabriele Giussani om Alessandro Volta (uitvinder van de batterij) te eren, die 100 jaar eerder stierf.

Faro Voltiano in Brunate
Faro Voltiano in Brunate
Faro Voltiano in Brunate
Parkeren kan vlakbij op het dorpspleintje
Wie een prachtig en wijds uitzicht wil hebben over de westzijde van het Comomeer moet zeker hierheen gaan.
Faro Voltiano in Brunate
De trappenhal van Faro Voltiano levert je gegarandeerd een mooi kiekje op
Faro Voltiano in Brunate
Het uitzicht reikt tot in Milaan
Faro Voltiano in Brunate
Stevig briesje op Faro Voltiano

De achthoekige vuurtoren heeft een hoogte van 29 meter en torent mooi boven Brunate uit. Het uitzicht zou er fantastisch zijn bij helder weer lezen we her der.

En dat helder weer ís van de partij vandaag! Na 143 trappen hebben we inderdaad een adembenemend uitzicht: hallo daar Zwitserland, Alpen, Appenijnen en ja zelfs Milaan zien we liggen! In november contrasteren de besneeuwde bergtoppen mooi met de zonnige heuvels en staalblauwe hemel. Maar in november blaast er ook een ijskoude bries en hou je het niet lang vol in dit trekgat! 

Faro Voltiano in Brunate
Faro Voltiano torent 29 meter boven Brunate uit

Een toegangsticket kost twee euro voor een volwassene. Faro Voltiano is een uitstapje waard. Zet maar op je to-do list! Je kan er heen met de funicolare vanuit Como om vervolgens naar de vuurtoren te wandelen. Of met goede klimbenen kan je ook met de fiets gaan. Met de auto is ook een optie, maar hou je niet van haarspeldbochten en smalle wegeltjes, dan is wandelen de betere optie!

Parkeren kan aan de voet van de vuurtoren op het pleintje met een hotel, een kerkje en een bar. Tip, de parkeermeter staat goed verstopt aan de kerkmuur… 

Vanaf de oevers van het Comomeer zie je ’s avonds de vuurtoren wit, groen en rood licht verspreiden over de vallei. Zo blijft de geest van Volta aanwezig in zijn toren.

Picture of Liselotte en Paul

Liselotte en Paul

Enthousiaste schouders onder onze blog Amiamo Lago di Como. Onze passie voor het Comomeer uitschrijven, dat is wat we graag doen!
Lees ook volgende blogposts
Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!