Wandelen door Como en op ontdekking in Brunate

De stad Como is dé grote stad aan het Comomeer. Een prachtige stad met veel winkeltjes in gezellige steegjes, bars en restaurants, cultuur, flanerende bewoners en toeristen. Neem zeker ook een treintje vanuit Como naar Brunate en geniet van het prachtige uitzicht op de stad met centraal de monumentale Duomo di Como.

Bezoek Como en Brunate aan het Comomeer… Vanmorgen wandelen we door de straatjes van Como in het zalig ochtendzonnetje. Het is de eerste keer dat we hier tijdens het zomerseizoen zijn. Ondanks de drukte op de toegangswegen is het vanmorgen aangenaam vertoeven in Como. Straatmuzikanten zorgen voor een achtergronddeuntje terwijl de dagjesmensen likkend aan een gelato langs de vele winkeltjes struinen. We wandelen langs de Duomo di Como die dateert van 1396, één van de belangrijkste gebouwen van de regio.

Palazzo del Broletto in Como
Palazzo del Broletto in Como
Palazzo del Broletto in Como
Palazzo del Broletto in Como
Duomo van Como
Duomo van Como

Via de Duomo gaat het via de Piazza Cavour (zonder natte voeten) naar de waterrand waar de taxiboten wachten op toeristen. Het loont zeker de moeite om via de haven over de steiger naar het uitzichtpunt te wandelen waar het tijdelijke kunstwerk ‘Electric Life’ staat. Het lijkt een beetje op een glanzende abstracte hashtag. Het kunstwerk is opgedragen aan Allesandro Volta, uitvinder van de elektrische batterij, en geboren in Como.

Op zaterdag is het ook markt maar verwacht geen kraampjes met lekkers… Zoek je een goedkope zonnebril, broeksriem, smartphonecover of een sloggy-achtige-onderbroek dan sla je zeker je slag. We lopen snel langs de kraampjes want de kerkklokken hebben het middaguur aangekondigd.

Como
Elke zaterdag is het markt in Como
Como
Apertief? Due Aperol Spritz!

Tien minuutjes later zitten we op een terrasje te aperitieven met een Aperol-Spritz en hapjes terwijl we de voorbijlopende mensen gadeslaan vanachter onze zonnebril. Natuurlijk hebben we deze bar niet toevallig gekozen. Ten eerste omdat je hier de helft betaald van wat je vijfhonderd meter verderop aan de waterrand zou betalen. Ten tweede omdat we hier onlangs de wedstrijd Italië-Zweden (EK2016) op televisie gevolgd hebben en we goede herinneringen koesteren.

Trattoria dei Bracconieri in Brunate
Trattoria dei Bracconieri in Brunate

Vanuit Como rijden we met de auto naar Brunate via een slingerend baantje. Heb je geen wagen of heb je geen zin in haarspeldbochtjes en smalle straatjes, dan kan je ook de Funicolare nemen. Met het kleurrijke treintje sta je op tien minuutjes helemaal boven in Brunate.

Er zijn twee redenen om naar Brunate te gaan: je hebt er een prachtig uitzicht over Como en je vindt er Trattoria dei Bracconeri… 

Trattoria dei Bracconieri in Brunate
Trattoria dei Bracconieri in Brunate
Trattoria dei Bracconieri in Brunate
Kleurrijke Caprese

Deze Trattoria hebben toevallig ontdekt en heeft één groot geheim. We vertellen het als je het voor jezelf houdt. Trattoria dei Bracconeri heeft een gezellig terrasje met een fantastisch uitzicht over Como. Dit plekje spreekt echt tot de verbeelding! We bestellen twee glaasjes wijn en een een heerlijke Caprese. Ja hoor, dit is onze gedroomde start van een weekendje Comomeer!

Picture of Liselotte en Paul

Liselotte en Paul

Enthousiaste schouders onder onze blog Amiamo Lago di Como. Onze passie voor het Comomeer uitschrijven, dat is wat we graag doen!
Lees ook volgende blogposts
Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!