Vespa huren aan het Comomeer bij Luciano

Wil je het Comomeer ontdekken, dan is een Vespa huren een uitstekend idee. Geen parkeerstress en zigzaggend door het verkeer kom je op de leukste plekjes! Wij huren een Vespa bij Da Luciano in Laglio.

Huur een Vespa bij “Enjoy Lake Como” en ontdek het Comomeer… Aan het Comomeer moet een tweewieler zowat het meest efficiënte vervoersmiddel zijn: nooit parkeerstress en zigzaggen tussen het verkeer. Nochtans vind je niet zo veel verhuurbedrijfjes voor brommertjes. Bij ons weten heb je er eentje in Bellagio heb en ook in Laglio bij “Da Luciano”.

Lucien weet van aanpakken: de kleine slagerij van ma en pa is in de loop der jaren uitgebreid. Name it and you get it… Koffie, ontbijt of lunch, een antiek ijskarretje met vers schepijs, aperitief met plankjes charcuterie én een B&B. En nu recent ook het verhuren van Vespa’s, onder de meer dan passende naam “Enjoy Lake Como”.

Een Vespa huren aan het Comomeer bij Luciano is een aanrader en een echte must-do. Je dag zal op wieltjes verlopen!

De zon schijnt vandaag, meteen van profiteren met een vespatochtje. Een tiental nieuwe Vespa’s staan netjes op een rij te blinken in het zonnetje. Crèmekleurig, rood, lichtblauw of zwart. We kiezen voor een zwartje. De motorini hebben 50cc en daarvoor volstaat een normaal (auto)rijbewijs. Een handtekening onder een contractje volstaat dan weer voor Luciano. Een ongeval veroorzaken of je Vespa gestolen, dat kost je dan 750 euro.

Vespaverhuur Enjoy Lake Como van Da Luciano
“Enjoy Lake Como” vindt je aan de overzijde van slagerij “Da Luciano” in Laglio
Vespaverhuur Enjoy Lake Como van Da Luciano
Vespaverhuur Enjoy Lake Como van Da Luciano

Luciano raadt aan om naar Cadenabbia te rijden, daar de overzet naar Bellagio te nemen en zo via Como terug te rijden. Getest en goedgekeurd door het huis voegt hij er trots aan toe. Hij is een beetje bedeesd maar wel vriendelijk. Luciano blijft Engels praten, ook al antwoorden we in het Italiaans. Wij willen ons Italiaans oefenen, hij zal zijn Engels willen bijschaven.

We kunnen vertrekken. Maar waar is de sleutel? Oeps, die ligt in het koffertje onder ‘t dichtgeklapte zadel. Gelukkig heeft Luciano nog een dubbel en zijn we nog niet vertrokken. Niet vergeten dus, sleutel altijd in de hand houden. 

Vespaverhuur Enjoy Lake Como van Da Luciano
Opletten in de tunnels: claim je plek in het verkeer

Er is opvallend weinig verkeer. We snorren van Laglio helemaal door naar Menaggio. Heerlijk in het zonnetje met korte broek en dito mouwen. Hier in Italië doen ze er niet vervelend over. De Vespa mist wat power -bergop gaat tegen 35 km/uur- maar is wel heerlijk stil en zuinig. Wat een verschil met onze oude Vespa PX waarmee we thuis rondtuffen.

Als het kan laat je de (lange) tunnels best links liggen. Die kunnen wat intimiderend zijn op een kleine snorfiets.

In Menaggio draaien we het centrale dorpsplein op. Vespa op de poot en meteen een aperitiefje bestellen. Heerlijk! Vandaag is het 2 juni, het feest van de Italiaanse Republiek. De nationale feestdag wordt gekleurd met vele vlaggetjes aan de balkons. Door de feestdag is het aanbod van de ferryboten licht gewijzigd. Voor de overtocht naar Bellagio moeten we te lang wachten. Geen probleem, dan rijden we toch gewoon even rond langs Como?

We passeren een lange file. Twee grote autobussen hebben zich klem gereden in de smalle straatjes van Sala Comacina. We laveren er lekker langsheen. In Moltrasio maken we noodgedwongen een stop want verdorie wat spant die helm toch. Preskop… Tja, dat heb je dus met slagers die brommertjes verhuren. Tip, neem een helm die comfortabel zit of je hoofd belandt in zijn koeltoog voor 31 euro de kilo!

Vespaverhuur Enjoy Lake Como van Da Luciano
Met de Vespa het Comomeer verkennen

We rijden door Como en geven volgas naar Torno. Genieten van de mooie uitzichten en de aroma’s van de geurende bloesems. In Torno nemen we ‘t laatste vrije tafeltje op het terras van Bar Italia bij Torno alla Riva. Ondertussen is trouwens het nieuwe hotel op het dorpsplein min of meer klaar. Het ziet er leuk uit en wordt meteen op ons to-do lijstje genoteerd. We toasten opnieuw op de Italiaanse Republiek!

Voldaan maken we rechtsomkeer en rijden we via Como terug. Aan de Piazza Cavour staat het water van het Comomeer net op hoogte van de stoeprand. De voorbije weken heeft het veel geregend met stevige onweersbuien en het waterpeil staat alarmerend hoog. En er komen zo meteen nog wat centimeters bij: boven ons hoofd pakken dreigende onweerswolken samen… 

Torno
Het dorsplein van Torno mét het nieuwe hotel
Vespaverhuur Enjoy Lake Como van Da Luciano
Vespa verhuur Enjoy Lake Como

Je bent verplicht om de Vespa met volle tank terug binnen te brengen. “No Diesel, no diesel, no diesel”, horen we Luciano nog zeggen. We gooien de tank terug vol aan de bezinepomp in Como. Dit is trouwens de laatste bezinepomp op het traject.

Via Cernobbio duiken we de Vecchia Regina in. Geen tijd meer om een fly-by foto te nemen. Net wanneer we toekomen bij Luciano draait de kilometerteller op 100 kilometer en gaan de hemelsluizen helemaal open.

Een dagje Vespa toeren kost 70 euro (exclusief benzine). We krijgen een korting van 5 euro omdat we net iets vroeger terug zijn. Hoewel het dit keer geen probleem was, zouden we toch aanraden om in het hoogseizoen zeker te reserveren.

Een Vespa huren aan het Comomeer bij Luciano is een aanrader en een echte must-do. De eerste dag van onze vakantie is op wieltjes verlopen… 

Picture of Liselotte en Paul

Liselotte en Paul

Enthousiaste schouders onder onze blog Amiamo Lago di Como. Onze passie voor het Comomeer uitschrijven, dat is wat we graag doen!
Lees ook volgende blogposts
Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!