Pasen vieren in restaurant Crotto dei Platani in Brienno

Restaurant Crotto dei Platani ligt net buiten Brienno. De veranda en het terras hebben een fantastisch uitzicht dat reikt tot in Bellagio. De menukaart is uitgebreid met veel diverse gerechten, gebracht op een originele manier! Een leuk adres wanneer je iets te vieren hebt.
Restaurant Crotto dei Platani in Brienno… Voor vanavond hebben we een tafeltje gereserveerd in Crotto dei Platani in Brienno. Onze reservatie is al een weekje oud. In Italië heeft Pasen nét nog wat meer betekenis dus gingen we er vanuit dat de restaurants rond het Comomeer snel volzet zouden zijn. Op de website van Crotto dei Platani staan mooie foto’s en een aantrekkelijke menukaart.

Het restaurant heeft ook een veranda en een terras aan de rand van het water met een uitzicht dat reikt tot in Bellagio. Het lijkt ons een droom om daar te kunnen tafelen op een warme zomeravond…

Crotto dei Platani ligt (vanuit Como) achter de kleine dorpskern van Brienno bij het uitrijden van het tunneltje aan de rechterzijde van de autoweg. Naast het restaurant zijn er vijf parkeerplaatsen. Zo’n honderd meter verderop aan de linkerzijde worden er op een parking nog enkele parkeerplaatsen gereserveerd voor cliënteel van het restaurant. Kom je met je boot dan kan je ook aanmeren aan de privésteiger van het restaurant. 

Ristorante Crotto dei Platani in Brienno
Ristorante Crotto dei Platani in Brienno met terras

Het weerbericht van vanavond moet Crotto dei Platani zonder twijfel gemist hebben: tot onze verbazing krijgen we een tafeltje op het terras toegewezen. De parasols staan open, de stemmige sfeerlichtjes branden en alle tafeltjes zijn volzet. We krijgen meteen een glaasje Prosecco ingeschonken. Dan toch die gedroomde zwoele zomeravond?

Helemaal niet! De warmtebranders staan op het maximum, het personeel deelt dekens uit en houden de opvliegende parasols op hun plaats. Ondertussen regent het blaadjes blauwe regen en insecten in de borden en kapsels van de opgetutte dames. Er waait een strakke en koude bries! Met onze jassen aan nippen we aan de Prosecco en kijken elkaar bedenkelijk aan. Hier willen (en kunnen) we niet de hele avond blijven zitten. Je voelt elke tafel nét hetzelfde denken. 

De parasols staan open, de stemmige sfeerlichtjes branden en alle tafeltjes zijn volzet. We krijgen meteen een glaasje Prosecco ingeschonken. Dan toch die gedroomde zwoele zomeravond? Helemaal niet!
Ristorante Crotto dei Platani in Brienno
Ristorante Crotto dei Platani in Brienno

We vragen aan één van de obers of het mogelijk is om naar binnen te verhuizen. Andere tafeltjes volgen meteen ons voorbeeld. Gelukkig is het restaurant niet volgeboekt en kan iedereen naar binnen! Vreemde keuze om half april bij dit weer het terras op te dekken…

Er is best wel wat personeel aan het werk in Crotto dei Platani. Moet ook wel want als helemaal volzet telt het restaurant veel couverts. De obers hebben de handen vol maar zijn zeer vriendelijk, correct en attent.

De menukaart is uitgebreid met veel diversiteit. Allemaal gerechten die bekend in de oren klinken maar origineel gebracht worden. Crotto dei Platini is een restaurant, geen trattoria. Culinair zeer verzorgd met een mooie presentatie tegen een correcte prijs. Heb je wat te vieren met een dinertje, dan is dit restaurant een aanrader. Een informeel kader met culinair zeer verzorgde gerechten, een geslaagde combinatie. 

Ristorante Crotto dei Platani in Brienno
Tagliata di di manzo con salsa al fegato grasso e riduzione di Porto
Ristorante Crotto dei Platani in Brienno
Tartare di lavarello del Lario con tartufo nero d’Umbria

We kiezen o.a. voor tartare di lavarello del Lario con tartufo nero d’Umbria en tagliata di manzo con salsa al fegato grasso e riduzione di Porto. De vistartaar is om vingers en duimen van af te likken. Het flesje wijn loopt vlot naar binnen. Op de lavarello spadellato con salsa ai capperi Pantelleria e limone ontbreekt een beetje de limoensmaak. Niettegenstaande is onze tafel unaniem… Heel lekker en bovenal een fijne avond!

Op voorwaarde dat het écht zomers weer is komen we zeker terug om restaurant Crotto dei Platini te ontdekken op haar terras! 

Picture of Liselotte en Paul

Liselotte en Paul

Enthousiaste schouders onder onze blog Amiamo Lago di Como. Onze passie voor het Comomeer uitschrijven, dat is wat we graag doen!
Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!