Ontdek

Brienno

Brienno is een relatief onbekend klein dorpje tussen Laglio en Argegno. En toch moeten we het koesteren. Brienno is niet toeristisch en haast authentiek. Wil je de geest proeven van het Comomeer van enkele eeuwen geleden, dan is Brienno jouw hidden gem!

Ontdek Brienno aan het Comomeer

Tussen Laglio en Argegno tref je het kleine dorpje Brienno. Net voor Brienno duikt de hoofdbaan in een tunnel. Wanneer je de tunnel uitrijdt ben je Brienno onherroepelijk voorbij. Het zorgt er voor dat Brienno helemaal niet gekend is bij toeristen en dat de tijd hier heerlijk stil is blijven staan. Ongeveer 500 inwoners genieten van rust in Brienno. Brienno bezoeken is zo’n beetje reizen in de tijd. 

Brienno ligt aan de voet van Monte Binate en Monte San Bernardo recht over het dorp Nesso aan de andere kant van het Comomeer. De huisjes van Brienno zijn dicht bij elkaar gebouwd en vormen een heus labyrint. Prachtige portico’s, trappen en gewelven maken van Brienno een absolute parel. Op de balkonnetjes geven bloemen kleur en voor de gevels wordt er nog ciao of salve gemompeld door oudjes op een bankje. 

In oorsprong is Brienno een Middeleeuws dorp waar echter ook invloeden van Kelten en Romeinen zijn terug te vinden. 

Vanop het water valt Brienno nog meer op. De prachtig gevels met een schilderspalet aan raken het azuurblauwe water van het Comomeer. Het lijkt wel een lego-set. Het silhouet van de slanke klokkentoren van Chiessa dei Santi Nazaro e Celso zijn typerend. De kerk is bekend voor z’n schilderen en glaspartijen. In de tuin van de kerk staat een bronzen oorlogsmonument. Loop ook even verder naar Chiesa dell’ Immacolata naast de begraafplaats. Hier nog twee verborgen tips: links beneden kan je via trappen een leuke bar vinden en echts onder de begraafplaats loopt een verborgen tunnel Galleria di Mina. 

Brienno is niet groot. Je vindt er slechts enkele kleine lokale restaurants en bars. Wil je er verblijven dan zal je een appartementje moeten huren. Een hotel ga je er niet vinden. Maar laat ons dat vooral zou houden en in Brienno proeven van de geest van het Comomeer van enkele eeuwen geleden.

Ontdek de Brienno blogpost(s)

Wil je graag Brienno ontdekken? Hieronder vind je een aantal blogposts met enkele suggesties. Uitgetest en (meestal) helemaal goedgekeurd!

Fotoalbum

Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!