Zonnekloppen in Bar Pinseria, La Terrazza 125 in Brienno

In Brienno vind je de prachtige Bar Pinseria, La Terrazza 125. Een unieke hotspot voor locals waar je in de eerste plaats kan zonnen en genieten van een plons in het Comomeer. In de snackbar kan je verfrissend drankje of een pinse bestellen. Een strandbar pur sang!

Ons lijstje to discover met activiteiten, wandelingen en restaurants wil maar niet korten worden. Voor elk regeltje dat we afvinken komen er minstens twee regels bij. Het slotstuk van onze blog Amiamo Lago di Como is lang nog niet geschreven. Zijn we het dolce far niente aan het Comomeer uit het oog verloren?

Tijdens de zomermaanden kan je aan het Comomeer natuurlijk ook heerlijk genieten van zon, water en watersport. Weet wel dat de oevers van het Comomeer minder toegankelijk zijn dan die van bijvoorbeeld het populaire Gardameer. Je surfplank of opblaasbootje in ‘t water gooien of je handdoek uitspreiden op een strand gaat nu eenmaal wat moeilijker. De villa’s aan de populaire oevers van het Comomeer hebben het niet begrepen op pottenkijkers. De huizen van de dorpen zijn zodanig tegen elkaar gebouwd dat er amper nog plek is. De Statale autoweg neemt veel ruimte in of je vindt geen parkeerplek. Een groot deel van de oevers is bebost of bestaat uit rots. 

Ga je wat meer richting het noorden dan opent het Comomeer zich terug wat meer en worden de oevers terug wat vriendelijker. Achter Menaggio richting Sorico tref je meer stranden met keien en zie je ook effectief meer faciliteiten voor watersport. Niet toevallig vind je hier ook meer campings en strandpaviljoenen.

Wil je zonnen en pootjebaden aan het Comomeer dan moet je op zoek naar een lido. Een lido is (meestal) een aangelegd graspleintje aan het water in een dorp, vaak met een kleine bar waar muziek uit de boksen knalt.

Een Italiaan houdt van de zon. En dat is vandaag op Ferragosto (Moederkesdag) met temperaturen tot 35°C niet anders. De Vespa’s en moto’s met achterop een strandstoeltje en badlaken gesjord snorren voorbij. Alle lido’s en publieke parken zijn belegerd door handdoeken waar Italianen genieten van de zon. Zwembroekjes moeten anno 2023 per definitie te klein zijn en doorbakken bruin is de nieuwe trend. In onze koffers geen Speedo’s en enkel zonnecrème factor 50. Wij moeten op zoek naar een alternatief…

Bar Pinseria, La Terrazza 125 in Brienno
Inkom van Bar Pinseria, La Terrazza 125
Madonna dell’Immacolata in Brienno
Madonna dell’Immacolata

We rijden naar Brienno en trekken naar Bar Pinseria, La Terrazza 125. Het kleine dorpje Brienno heeft niet veel activiteiten te bieden en is daarom weinig bekend bij toeristen. De tijd heeft hier een beetje stilgestaan en lees dat als compliment. De Statale loopt rond Brienno en gunt zo de bewoners rust.

Net voor het tunneltje aan de rechterzijde prijkt de naam Bar Pinseria, La Terrazza 125 boven een houten statige deur. Links boven zie je de prachtige kerk Madonna dell’Immacolata. Rechts loopt een trap naar beneden naar een groot houten terras met twee verdiepingen. In een kleine houten cabane vragen we een om een tafeltje aan een zenuwachtige Italiaan. We moeten de vraag enkele malen herhalen want de muziek staat zodanig luid dat hij ons amper nog verstaat.

Bar Pinseria, La Terrazza 125 in Brienno
Zonnen en snacken in Bar Pinseria, La Terrazza 125

Één derde van het terras poogt met witte parasols de zon weg te houden. De rest van het terras snakt net naar zonnestralen. De naam “Bar Pinseria” en “Terrazza” maakt het concept van snacken en zonnen duidelijk. De tafeltjes onder de parasols zijn haast allemaal ingenomen. Aan de rand van het terras zitten koppeltjes op de hoge stoelen te genieten van een verfrissend drankje met een fantastisch uitzicht over het Comomeer. Op de strandstoelen die te huur zijn wordt er heerlijk gezond. We krijgen een instant beachclub gevoel. Muziek, sfeer en geroezemoes van bruingebakken locals die genieten van Ferragosto in een strak zwemtenue. Benieuwd wat Madonna wat hogerop er van denkt. Onder het bovenste terras is er nog een kleiner houten terras, in feite een houten ponton waar je heerlijk het water in kan duiken.

Het is broeierig warm vandaag. De zwetende en zuchtende snoetjes van Wolf en Bas verraden dat we dringend in actie moeten schieten. Fris watertje in tweevoud en glaasje Prosecco in tweevoud graag! Op de kaart staan enkele snacks en een lijstje met pinse. Pinseria, pinse, … Een pinseria is een soort van kruising tussen pizza en focaccia gemaakt met verschillende bloemsoorten, water en een lange rijstijd. Het deeg is lichter en sneller verteerbaar dan een traditionele pizza. De pinse margherita die we bestellen voor de boys smaakt wat flets. Onze kleine portie couscous is droog en wat fantasieloos. 

Bar Pinseria, La Terrazza 125 in Brienno
Snacken op het terras
Bar Pinseria, La Terrazza 125 in Brienno
Vanop het ponton duik je het Comomeer in

We vragen de rekening en die bedraagt toch een stevige 60 euro. Prijs-kwaliteit is dit niet helemaal correct lijkt ons. Bar Pinseria, La Terrazza 125 is een lokale hotspot. Een prachtige setting aan de oevers van het Comomeer om er te genieten van de zon en het water. Een beetje bruinen, een beetje verfrissen met een snack of drank. En ook alleen in die volgorde. Niettegenstaande een mooi alternatief voor de publieke lido…

Picture of Liselotte en Paul

Liselotte en Paul

Enthousiaste schouders onder onze blog Amiamo Lago di Como. Onze passie voor het Comomeer uitschrijven, dat is wat we graag doen!
Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!