Gastronomische avond in ristorante Casa Perrotta in Cernobbbio

Ristorante Casa Perrotta draagt een Michelin ster. Wat hebben wij genoten van dit fantastische gastronomisch restaurant. Casa Perrotta biedt een vijfgangenmenu Dal Sud al Nord en een zesgangenmenu Sensazioni... Sensatie graag!
Ristorante Casa Perrotta in Cernobbio… Vanavond trekken we met z’n tweetjes naar Casa Perrotta, een gastronomisch restaurant in Cernobbio beloond met een Michelin ster.Achter het fornuis maken broers Sossio en Daniele sinds 2019 hun droom waar: een restaurant op niveau waar liefde voor land en familie belangrijk zijn en waar smaak herleeft in een frisse en moderne keuken. Enfin, zo omschrijven de broers ‘t op hun website.
Casa Perrotta in Cernobbio
Casa Perrotta in Cernobbio
Casa Perrotta is een absolute aanrader. Een schot in de roos. Subliem… Prijs-kwaliteit helemaal top en dat in een gezellig en toegankelijk kader.

Het kader is alvast modern. Strakke inrichting, sober met een design touch. De ontvangst is oprecht vriendelijk. Een jongedame laat ons een tafeltje uitkiezen. Op de achtergrond klinkt een zacht pianomuziekje. Meteen valt het woord huiskamergevoel ons te binnen. En dan is het knipoog naar de naam Casa Perrotta snel gemaakt. Jazeker, dit wordt een fijne avond.

Casa Perrotta in Cernobbio
Casa Perrotta gaat voor een huiskamergevoel, op een strakke en moderne wijze

Op de menukaart staan enkele à la carte gerechten en twee menu’s, een vijfgangenmenu Dal Sud al Nord voor 55 euro en een zesgangenmenu Sensazioni voor 65 euro. Het is eigenlijk een keuze tussen respectievelijk vlees of vis. En die keuze is in een vingerknip gemaakt, sensatie graag!

We bestellen twee glaasjes prossecco, ideaal bij de aperitiefhapes, gepresenteerd op een lapje kunstgras.. Een kaas-en-ham krokantje met een geleitje van tomaat, een zacht aardappeltje met een truffelkorst, een vleesballetje en een krokant pastaballetje met zeewier… Lekker!

Casa Perrotta in Cernobbio
Casa Perrotta in Cernobbio
Casa Perrotta in Cernobbio

Het eerste gerechtje is een gefrituurde oester met een brusketta tomatensausje, gevolgd door in whiskey gemarineerde zalm met gember mayonaise. Ondertussen staat er een mooi broodassortiment op tafel. Het moet gezegd, de huisgemaakte krokante focaccia smaakt overheerlijk. De zwarte krokante gnocchi’s met inkt van zeekat met garnaal in een bisque van kreeft zijn onze favoriet. Gerecht nummer vier is een zeebaars met een crème van courgette en een krokantje van zeewier. Stuk voor stuk mooie gerechtjes die uitblinken in eenvoud maar een heel rijk smakenpallet bieden. 

Casa Perrotta in Cernobbio
Casa Perrotta in Cernobbio
Casa Perrotta in Cernobbio

We sluiten het menu af met twee deserties: een eigen interpretatie van een Cuba Libre in een glaasje en een bommetje van chocolade als crumble, ganache en ijs.

De bediening is vriendelijk, discreet en efficiënt. Klein minpuntje, onze wijnfles is nog niet leeg wanneer we onze koffie opslurpen. Een beetje sneller bijschenken zou fijn geweest zijn, te meer omdat onze wijnfles niet op tafel stond.

Casa Perrotta is een absolute aanrader, een schot in de roos. We betalen net geen 200 euro voor een zesgangenmenu en aperitief in een sterrenzaak. Wat betreft prijs-kwaliteitsverhouding zullen er weinigen zijn die Casa Perrotta kunnen kloppen.

Met het debacle Berton al Lago van vorig jaar in het achterhoofd, is dit weer een fijne bevestiging dat er betaalbare toppers rond het Comomeer op jou liggen te wachten! 

Casa Perrotta in Cernobbio
Picture of Liselotte en Paul

Liselotte en Paul

Enthousiaste schouders onder onze blog Amiamo Lago di Como. Onze passie voor het Comomeer uitschrijven, dat is wat we graag doen!
Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!