Ontdek

Cernobbio

Cernobbio ligt op een boogscheut van Como. Wandel eens over de mooie boulevard en de Piazza Risorgimento. Cernobbio is bekend door z'n vele villa's waaronder Villa d'Este. In het voorjaar en najaar herleeft Cernobbio en is het heerlijk vertoeven tussen de locals.

Ontdek Cernobbio aan het Comomeer

Op een boogscheut van Como vind je het dorp Cernobbio aan de oevers van het Comomeer. Een prachtige brede boulevard langs het water verbindt Cernobbio en Como en is een absolute aanrader om te bewandelen. Je treft er locals, toeristen, verliefde stelletjes en je kan je vergapen aan prachtige authentieke villa’s. Want wie villa zegt, zegt Cernobbio.

In de 18e eeuw floreert Cernobbio. De inwoners leven van visserij. Er wordt handel gedreven met Como en Milaan. De familie Bernasconi zet een economische en sociale structuur op en de welvaart groeit. En dat ontgaat de bourgoisie niet. In de 19e eeuw migreren veel welvarende families naar Cernobbio en nemen er intrek in prachtige villa’s. Villa Erba, Villa Il Pizzo, Villa Bernasconi en natuurlijk Villa d’Este.

Villa d’Este is één van de bekendste villa’s aan het Comomeer maar ook de minst toegankelijke. Oorspronkelijk gebouwd als woonhuis voor kardinaal Tolomeo Gallio en vandaag een luxueus hotel. Autoliefhebbers kennen Villa d’Este vooral van het Concorso d’Eleganza, de jaarlijkse autoshow met exclusieve primeurs en parels van oldtimers.

Cernobbio is na Como zo’n beetje het startpunt wanneer je de Vecchia Regina oprijdt. In het hoogseizoen kan het er best druk zijn. Aan bars en restaurants alvast geen gebrek. Loop zeker eens door het charmante winkelstraatje in de Vecchia Regina. Het mooiste plekje is ongetwijfeld de Pizza Risorgimento: een brede boulevard met eettentjes en een speeltuin, een fontein waar duiven worden verjaagd door spelende kinderen. Je vindt er de kleine jachthaven en ook toegang tot de ferryboten. Zeker in de maanden mei, juni, september en oktober is het hier heerlijk vertoeven.

Neem een uurtje of twee de tijd om doorheen de kleine straatjes van Cernobbio te wandelen en ga op zoek naar de Chiesa di San Vincenzo. Als het wat sportiever mag kan je vanuit Cernobbio naar de top van Monte Bisbino wandelen. Een tocht van 17 km met onderweg grotten en prachtige uitzichten. De Sentiero di Sort brengt je dan weer naar Moltrasio met wat verderop de Cascata di Moltrasio. 

Ontdek de Cernobbio blogpost(s)

Wil je graag Cernobbio ontdekken? Hieronder vind je een aantal blogposts met enkele suggesties. Uitgetest en (meestal) helemaal goedgekeurd!

Fotoalbum

Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!