Kerstsfeer opsnuiven in Villa Erba met Città dei Balocchi

Dit jaar verhuist het lichtfestival Citta dei Balocchi van Como naar Cernobbio. Villa Erba en de omliggende tuin wordt magisch omgetoverd tot een feeëriek sprookjesachtig lichtspektakel waar jong en oud de Kerstsfeer (gratis) kan opsnuiven.

Magische kerstsfeer opsnuiven in Villa Erba met Città dei Balocchi… Van 7 december tot 8 januari verwelkomt Cernobbio het lichtfestival Citta dei Balocchi. Na twee moeilijke Corona jaren verhuist het lichtspektakel van Como naar Cernobbio voor een nieuwe start. Het decor van al het moois is Villa Erba, de magnifieke villa uit de 19de eeuw met z’n prachtige tuin.

Met mooie verwachtingen trekken we naar Villa Erba. Enkele jaren geleden konden we al eens proeven van de kerstmagie van Città dei Balocchi in Como. 

Wie zegt dat december een dood seizoen aan het Comomeer is heeft het mis. We verbazen ons over de vele mensen die gezellig door de straten struinen. Het zijn veelal locals of dagjesmensen. Veel volk zorgt voor parkeerstress. Als je enigzins kan is de boot richting Como nemen een goed idee, rekening houdend met de beperkte vaarten in december. Wij schuiven stapvoets aan in de straatjes van Cernobbio op zoek naar een parkeerplekje.

Villa Erba Citta dei Balocchi
De bomen brengen een Italiaanse cantate
Citta dei Balocchi Cernobbio
Citta dei Balocchi betovert iedereen

Città dei Balocchi is Villa Erba is werkelijk prachtig! Bij het binnenwandelen in de tuin komt de gezellige kerstsfeer ons meteen tegemoet. Kerststalletjes met warme wijn en veel lokale producten: pane, formaggio, porchetta en allerlei zoetigheden. Warme wijn en Prosecco. Kunstwerkjes en veel lokale ambachten. Heerlijke geuren met de op de achtergrond stemmige muziek. We duwen de buggies met onze boys van het ene stalletje naar het andere stalletje.

Villa Erba Citta dei Balocchi
Sprookjesachtige videoprojecties op Villa Erba
Villa Erba Citta dei Balocchi
Villa Erba wordt prachtig verlicht

De tuin is versierd met kleurrijke lichtjes en verlichte sprookjesfiguren. Città dei Balocchi, dat zijn natuurlijk ook de feeërieke videoprojecties. Bomen worden omgetoverd naar sprekende bomen die een cantate brengen. Op één van de torens van Villa Erba spreekt een tovenaar de bezoekers toe. Doorheen de tuin rijdt een treintje. En wie wat kerstcalorieën wil verbranden kan z’n schaatsen aantrekken op de schaatspiste. Schaatsen naast het Comomeer, in een magisch verlichte tuin van Villa Erba. How, how let it snow!

Villa Erba Citta dei Balocchi
Citta dei Balocchi, waar beren 't vliegtuig nemen
Villa Erba Citta dei Balocchi
Schaatsen naast het Comomeer

Città dei Balocchi is een trekpleister en zet het Comomeer in de winter helemaal op de kaart. En niet onbelangrijk, helemaal gratis en voor niks. Bovendien is het ook een leuke activiteit voor kinderen. Wolf en Bas hebben er allezins van genoten: de zingende bomen staan op één op de favorietenlijst, de enge boze tovenaar op de toren bengelt op de laatste plaats…

Picture of Liselotte en Paul

Liselotte en Paul

Enthousiaste schouders onder onze blog Amiamo Lago di Como. Onze passie voor het Comomeer uitschrijven, dat is wat we graag doen!
Lees ook volgende blogposts
Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!