Neem een keer de funivia van Argegno naar Pigra

Wil je snel een mooi uitzicht op het Comomeer maar heb je geen zin in een autorit of een stevige wandeling? Dan is de Funivia van Argegno naar Pigra een mooi alternatief. De gondel brengt je in vijf minuutjes naar Pigra!

Neem de Funivia van Argegno naar Pigra… Het Comomeer laat zich het best bewonderen en genieten langs de straatjes rondom het meer. Met de auto, fiets of Vespa van dorpje naar dorpje, maar wil je het meer van bovenaf bekijken, dan moet je zeker naar Pigra.

Pigra ligt op 881 meter hoogte en telt maar 270 inwoners. Je kan er heen met de auto of te voet over een wandelpad. We spreken (nog) niet uit ervaring maar het lijkt ons best een pittige wandeling. Vandaag gaan we voor optie drie en dat is de funivia vanuit Argegno. De gondel brengt je in vijf minuutjes 650 meter boven het wateroppervlak naar Pigra. We dagen je uit maar in diezelfde vijf minuten vind je gegarandeerd géén parkeerplaats in Argegno. We proppen onze huurauto dan maar in de berm op z’n Italiaans! 

Funivia naar Pigra
De gondel brengt je in vijf minuutjes naar Pigra

We hebben geluk en kunnen meteen instappen in de gondel. Het uitzicht boven, meteen links bij het buitenkomen uit het station, is prachtig. We gaan er even bij zitten en kijken uit over de westelijke arm van het Comomeer: helblauw water met veel bootjes cirkelen aan de oevers van Brienno, Argegno, Nesso en Carvagnana.

De funivia is ideaal voor wie beperkt is in tijd of vervoer maar toch een uniek uitzicht wil over het Comomeer. 

Funivia naar Pigra
Het uitzicht op het Comomeer is fantastisch vanuit Pigra
Funivia naar Pigra
Het stationnetje in Pigra. Geniet van het uitzicht

Vanuit Pigra kan je nog 15 minuutjes doorwandelen naar het uitzichtpunt Belvedere maar de hoogspanningslijnen verstoren je fotomoment enigszins. Neen, die moeite konden we ons besparen.

Tijd om naar beneden te gaan maar check zeker de vertrektijden van de gondels want die variëren doorheen het seizoen of van de lunchpauze van de gondelman. Een heen-en-terug ticket Argegno – Pigra kost voor een volwassene 4,5 euro. Voor we ’t vergeten, betalen kan enkel met cash geld. 

Picture of Liselotte en Paul

Liselotte en Paul

Enthousiaste schouders onder onze blog Amiamo Lago di Como. Onze passie voor het Comomeer uitschrijven, dat is wat we graag doen!
Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!