Overnachten in Albergo Della Torre in Cernobbio

Naar jaarlijkse traditie lassen we een tussenstop in op doorreis naar Umbrië. We verblijven een nachtje in Albergo della Torre in Cernobbio om uit te rusten na een vermoeiende autorit. En laat nu net vanavond een rumoerig trouwfeest plaatsvinden in Albergo della Torre...

Overnachten in Albergo della Torre in Cernobbio… Op doorreis naar Umbrië stoppen we naar goede gewoonte aan het Comomeer. Zo blijft de lange autorit voor Wolf en Bas haalbaar. We boeken een overnachting in Albergo della Torre in Cernobbio. Uiteraard ontdekken we graag een nieuw adresje. Waar letten we dit keer op? De prijs (hoogseizoen), de ligging, de reviews op booking.com en kindvriendelijkheid.

Wanneer je de autosnelweg verlaat ligt Albergo della Torre amper 10 minuutjes hogerop in Cernobbio, weg uit de (eventuele) drukte. Het hotelletje ligt naast een pleintje, vlak bij een betalende publieke parking.

We komen toe en checken in. Een jonge kerel begroet ons eerder koel. Het gezicht van zijn collega staat op onweer. Nochtans wordt de vriendelijkheid van het personeel in alle reviews geprezen? Niettegenstaande zijn we blij en dankbaar dat onze kamer al beschikbaar is en we ons snel kunnen opfrissen vooraleer we -toch een beetje vermoeid- onze dag aan het Comomeer starten! 

En die dag start in Laglio want natuurlijk willen we met onze eigen ogen zien hoe onze favoriete stek het noodweer heeft verteerd. Het valt ons op hoe hard er gewerkt is: de straten liggen er terug netjes bij en het meeste puin is geruimd. Enkel waar de modderstroom tientallen huizen heeft verwoest zijn graafmachines aan de slag om tonnen steenpuin te ruimen. We ontbijten bij La Locanda del Cantiere en van daaruit gaat het meteen door naar Enoteca Millesimo voor een vroege aperitief en lunch. In de namiddag wandelen we door de drukke straten van Como. We genieten en zijn blij, blij van gewoon hier zijn.

Wolf en Bas besluiten dat het etenstijd is en we keren terug naar het hotel. 

Giardini del Tempio Voltiano in Como
Favoriete "Mickey Trein" in Como
De eetzaal van Albergo della Torre biedt een mooi uitzicht op het meer en op Como. De ramen staan helemaal open, een briesje waait binnen. We bestellen twee lekkere pizza’s uit de houtoven. Wolf verdwijnt met een glimlach achter zijn bord penne bolognese. Een snelle hap, meer moet dat voor ons vandaag niet zijn. De obers van vanavond doen hun best en zijn vriendelijk.
Albergo della Torre in Cernobbio
De eetzaal van Albergo della Torre heeft een mooi uitzicht

Familiekamer nummer vijf is niet groot en is basic ingericht. Weinig lichtinval, een beetje somber. De badkamer is klein: een wastafel, toilet en douchecel op amper twee vierkante meter. Een probleem? Hmmm misschien net op ’t randje… Albergo della Torre is een twee sterren herberg waar we 86 euro voor betalen en prijs kwaliteit blijft dit net aanvaardbaar.

Albergo della Torre in Cernobbio
Albergo della Torre in Cernobbio

Net wanneer we vermoeid in onze hoofdkussens duiken start net onder onze raam een dj met zijn muziekset. Vanavond is Albergo della Torre de gastheer van een trouwfeest! Over het hele plein staan tafeltjes en komen de gasten toe. Haha, hebben we dus weer prijs… Slapen lukt niet: luide muziek, geroezemoes, over-en-weer geloop en het belletje van de pizzaiolo dat rinkelt elke keer er een pizza klaar is. En geloof ons, er zijn wat pizza’s gegeten. Toch wat gepikeerd vragen we de verantwoordelijke om tien uur om rekening te houden met de nachtrust van de andere hotelgasten. We hebben vannacht immers niet geslapen en hebben morgen opnieuw een vermoeiende autorit voor de boeg. We krijgen onze zin en het volume van de muziek gaat toch een beetje naar beneden. Het feestje willen we absoluut niet vergallen. Hadden we op z’n minst op voorhand verwittigd geweest had het ons allicht ook veel minder gestoord. 

Albergo della Torre in Cernobbio
Het Italiaans ontbijt is inbegrepen
Albergo della Torre in Cernobbio
Albergo della Torre in Cernobbio

Het ontbijt is inbegrepen in de prijs. We genieten van een koffietje en een Italiaans ontbijt op het zonnige terras. Bij het uitchecken wordt er nog vijf euro extra aangerekend voor het kinderbedje van Wolf. Een beetje een flauwe upsell, niet?

Raden we Albergo della Torre aan? Ja, op voorwaarde dat je verwacht dat je in een albergo zal verblijven. Een ideale overnachting wanneer je op doorreis bent. Eerlijk van prijs, een perfecte ligging dicht bij de autosnelweg, een restaurant en gewoon niet te veel gedoe… 

Picture of Liselotte en Paul

Liselotte en Paul

Enthousiaste schouders onder onze blog Amiamo Lago di Como. Onze passie voor het Comomeer uitschrijven, dat is wat we graag doen!
Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!