Proeverijtjes in Enoteca Cantina Follie in Tremezzina

Enoteca Cantina Folie ligt goed verstopt in de smalle steegjes van Tremezzina. Op een klein terrasje genieten we van lokale kaas- en vleesspecialiteiten in romantisch schemerlicht. En daar hoort uiteraard een goed glaasje wijn bij.

Proeverijtjes in Enoteca Cantina Follie in Tremezzina… De top bereiken van de Monte Grona, daar moet op geklinkt worden. We hebben vanavond gereserveerd in wijnbar en enoteca Cantina Follie in Tremezzina. Na Millesimo de tweede wijnbar deze week. Enoteca Cantina Follie ligt goed verstopt in een klein en smal straatje Via Volta Alessandro in Tremezzina (Tremezzo). We moeten even zoeken. Op Tripadvisor springt de wijnbar eens te meer in ’t oog. De commentaren zijn heel positief…

In het oude huis werd Cantina Follie ingericht als een echte wijnkelder. De lage gewelven steunen op de wijnflessen en de tafels zijn gemaakt uit oude wijnvaten. Het schemerlicht brengt ons meteen in de sfeer! Een dame verwelkomt ons en vraagt of we graag binnen of buiten plaatsnemen. Via verschillende kleine zaaltjes, proeflokaaltje en smalle trapjes gidst ze ons naar het terras onder de wijnranken. 

Enoteca Cantina Follie in Tremezzina
Het oude huis is ingericht als een echte wijnkelder
De lijst van de wijnen is uitgebreid. Liefhebbers en wijnkenners kunnen hier hun hartje ophalen en proeven. Je kan hier natuurlijk ook wijn kopen, dat spreekt voor zich. Wie niet meteen weet wat te kiezen, kan beroep doen op de obers. Die helpen je graag bij het maken van een keuze uit de verschillende formules. Voor 13 euro kan je vijf glaasjes wijn selecteren. We gaan voor een prosecco, twee witte wijnen en twee rode wijnen.

Maar de keuzestress slaat opnieuw genadeloos toe. Cantina Follie serveert bordjes met diverse kaassoorten en charcuterie uit de omgeving die de proeverij compleet maken. De Tagliere dell’amicizia springt in het oog… Een vriendschapsplank met het volledige assortiment aan kazen en vleeswaren met broodjes, augurkjes, honing en uienconfituurtjes… Bring it on!

Enoteca Cantina Follie in Tremezzina
De Tagliere dell’amicizia brengt lekkere streekproducten
Tien minuutjes later kreunt ons tafeltje onder het gewicht van de vriendschapsplank. Kaas, kaas en kaas….Vlees, vlees en vlees. Ook veel streekproducten. Heel lekker en de perfecte combinatie bij het proeven van de wijn. De glazen wijnen worden mooi in volgorde van het begeleidende briefje geplaatst. Handig om straks aan te geven welke flessen we mee naar huis nemen.
Wijnen proeven en genieten van een Tagliere dell’amicizia met goed gezelschap. Wat heeft een mens meer nodig?
Enoteca Cantina Follie in Tremezzina
Je kan in verschillende formules wijnen proeven
Enoteca Cantina Follie in Tremezzina
Enoteca Cantina Follie in Tremezzina

Bij Cantina Follie ligt de focus op de wijn en op de producten. Verzorgd gebracht, zonder te veel tierlantijntjes. Op het terras is voorts gezellig vertoeven. Je hebt welliswaar geen zicht op het Comomeer. Niet erg, kijk maar voor je en zorg dat je tafelgenoot je vriendschapsplank niet leeg eet…

Wanneer we buitenkomen knalt er een vuurwerk boven Menaggio. Het lichtspel boven het donkere Comomeer is fantastisch mooi. En zo sluiten we opnieuw een fantastische avond af… 

Picture of Liselotte en Paul

Liselotte en Paul

Enthousiaste schouders onder onze blog Amiamo Lago di Como. Onze passie voor het Comomeer uitschrijven, dat is wat we graag doen!
Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!