Appartement Green & Lake Home in Argegno

Appartement Green & Lake Home is een relatief nieuw appartement gelegen in een groter complex met verschillende appartementen. Gelegen net boven Argegno met een mooi uitzicht op het Comomeer. Het appartement heeft alle comfort. De gastvrouw Emilia maakt het graag naar je zin en verdient een pluim.

Huur appartement Green & Lake Home in Argegno… Voor onze zomervakantie, we blijven hier een weekje, willen we niet op hotel maar zoeken we een appartement, een huisje of iets dergelijks. Om toch een beetje op ons eigen te zitten en op die manier helemaal het vakantiegevoel te hebben. Daarbovenop mag er nog een zwembad bij, zicht op het Comomeer en liefst een goede locatie tussen Cernobbio en Menaggio. En als er dan nog budget overblijft om terrasjes en restaurantjes te frequenteren, zijn we helemaal gelukkig.

Via booking.com ontdekken we in de maand mei Green & Lake Home in Argegno. Een recent appartement met zwembad met een prijskaartje van 960 euro voor een weekje. We twijfelen niet -het zal snel augustus zijn- en bevestigen onze boeking.

Appartement Green & Lake Home in Argegno
Het uitzicht op het Comomeer vanuit Green & Lake Home
Appartement Green & Lake Home in Argegno
Binnenrijden bij Green & Lake Home Argegno

Fastforward terug naar augustus… We hebben met de contactpersoon afgesproken om 15 uur. Zij zal ons opwachten. Door het drukke verkeer komen we pas toe om 18 uur. De routebeschrijving vanuit Argegno is helder uitgelegd en gauw staan we voor de toegangspoort van onze bestemming. We bellen aan en worden heel vriendelijk ontvangen door Emilia, de eigenares van het appartement.

Je hebt echt het gevoel hier gewoon thuis te zijn en te wonen. Een mooier compliment kunnen we niet geven!

We zijn meteen aangenaam verrast! Een ruim appartement op het gelijkvloers met een living, keuken met inductiekookplaat, badkamer met douche, een slaapkamer met dressing en overdekt terras met tuin. Heel nieuw allemaal en met smaak ingericht. Alle comfort is aanwezig: wasmachine, vaatwasser, oven, microwave, koffiezet, stofzuiger, WiFi … Maar ook een droogrekje, koffiepads voor de koffiezet, brochures, vuilniszakken (sorteren is hier belangrijk), tabletten voor de vaatwas, compleet keukengerei en zelfs ijsjes in de diepvries! Emilia geeft ons uitleg, in het Engels als je wil, toont het zwembad en wenst ons een fijne vakantie. Gastvrijheid, daar geven we nu al vijf bedjes voor.

Appartement Green & Lake Home in Argegno
Het appartement is leuk en modern ingericht met alle comfort
Appartement Green & Lake Home in Argegno
Vanop het terras heb je zicht op het Comomeer… Zalig om te ontbijten

Maar het appartement heeft nog troeven en niet in het minste, de locatie. Zicht op het Comomeer, absoluut. Je vindt Green & Lake Home nét boven Argegno. Je staat na 108 trappen in het centrum. Het kost je maar tien minuutjes! Je kan te voet om een ijsje, Aperol of vers brood, naar de ferryboot of naar het zwemstrand zonder de auto te nemen. Je auto kan je trouwens parkeren in de parkeergarage op een plek die toebehoort aan het appartement. Handig want parkeerplaatsen in Argegno zijn schaars en duur.

Appartement Green & Lake Home in Argegno
Het gemeenschappelijke zwembad. Zonnen met zicht op het Comomeer!

In Green & Lake Home vind je absolute rust. Het appartement is een onderdeel van een nieuwbouwproject. De enkele bewoners die er al wonen zijn locals of mensen die zoals Emilia het appartement verhuren aan toeristen. Helemaal geen drukke plek met plat toerisme dus. Integendeel. Je hebt echt het gevoel hier gewoon thuis te zijn en te wonen. Een mooier compliment kunnen we niet geven! Wat wel wil zeggen dat je zo’n beetje de huisregels moet volgen: sorteren, het zwembad is tussen 08 en 20 uur te gebruiken, graag niet te luidruchtig en een goede huisvader zijn voor de gemeenschappelijke delen zoals de gang en garage. Maar daar hebben we allerminst een probleem mee!

Een heel klein minpuntje zijn de hoogspanningsdraden die min of meer over het appartement lopen. Maar eerlijk is eerlijk, wanneer je op het terras zit en naar het Comomeer kijkt, zie je de hoogspanningsdraden amper

Op de laatste dag checken we uit om 10 uur in de ochtend. Omdat we pas kunnen inchecken in het volgend hotel om 14 uur mogen we van Emilia nog aan het zwembad blijven liggen. Zij verdient echt een pluim!

We hebben extra onze best gedaan om het appartement netjes achter te laten en dat ontgaat Emilia niet… De koffiepads die normaal te betalen zijn, krijgen we gratis. Emilia is pas in april begonnen met het verhuren van haar appartement… Als we haar dus kunnen helpen met een beetje extra reclame, heel graag!

Bedankt Emilia voor de fantastisch leuke vakantie in Green & Lake Home aan het Comomeer! 

Appartement Green & Lake Home in Argegno
Green & Lake Home ligt boven Argegno in de Valle d’Intelvi
Liselotte en Paul

Liselotte en Paul

Enthousiaste schouders onder onze blog Amiamo Lago di Como. Onze passie voor het Comomeer uitschrijven, dat is wat we graag doen!
Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!