Culinaire verwennerij in restaurant Feel Como in Como

Dit gastronomisch restaurant serveert culinaire schilderijtjes op je bord. De gebruikte ingrediënten bevinden zich ergens tussen de toppen van de Alpen en de bodem van het Comomeer. Een quote die kan tellen!

Culinaire verwennerij in restaurant Feel Como in Como… Vanavond verwennen we onze smaakpapillen. Dit keer niet in een traditionele trattoria of osteria, maar wel in een toprestaurant. Je vindt aan het Comomeer verschillende culinaire adressen, sommigen gewaardeerd met een Michelinster. En dan willen we tijdens de Paasvakantie toch eens graag proefkonijn spelen…

De keuze is gevallen op Feel Como. We volgen dit restaurant in het centrum van Como al een tijdje via Instagram. Elke keer opnieuw zijn de foto’s van de gerechten die gepost worden creatieve schilderijtjes. De chef, Frederico Berreta en zijn vrouw runnen het restaurant sinds 2014. Ondertussen werd Feel Como gelauwerd in verschillende culinaire gidsen.

We volgen dit restaurant in het centrum van Como al een tijdje via Instagram. Elke keer opnieuw zijn de foto’s van de gerechten die gepost worden creatieve schilderijtjes.

Een weekje op voorhand reserveren we een tafeltje via de best nieuwsgierige website: Geniet je van een keuken zonder beperking? Lust je geen vis, vlees of ben je vegetariër? Breng je kinderen mee jonger dan 10 jaar? Heb je het menu bekeken en begrijp je dat reservatie enkel geldig is na telefonische bevestiging? No worries, we lusten alles, we brengen geen kinderen mee, het menu hebben we bekeken en jullie mogen ons opbellen.

De deur van het restaurant zit op slot maar wordt haastig losgedraaid. Meteen wordt er gevraagd of we gereserveerd hebben. Abbiamo prenotato!

De jassen worden aangenomen en we krijgen een tafeltje toegewezen dat siert in eenvoud: een houten tafel voor twee met een eenvoudige grijze nap, twee water- en wijnglazen, twee bestekken, twee servetten en een design lampje. Niet meer, niet minder.

Het interieur met oude stenen gewelven en een authentieke vloer spreekt aan. Tegen de muren hangen enkele foto’s. Niet te veel tierlantijntjes, modern en intiem met schemerlicht en helemaal niet te hoogdrempelig. Geen stijve bedoening, ideaal voor een gezellig of romantisch avondje uit!

Ristorante Feel Como in Como
Ristorante Feel Como in Como

En daar is de kelner al die graag (in het Engels) de filosofie van het huis toelicht. Bij Feel Como wordt er uitsluitend gewerkt met streekproducten die je vindt zo ergens tussen de bergtoppen van de Alpen tot op de bodem van het Comomeer. Mooie intro… En zo past ook dit restaurant perfect in onze zoektocht naar alles wat met de streek te maken heeft.

Ristorante Feel Como in Como
Het interieur is gezellig, modern en helemaal niet hoogdrempelig

De menukaart heeft enkele à la carte gerechten maar de kelner raadt terecht aan om ons te laten verrassen door het vlees- of vis degustatiemenu. Geen verdere details. Niet kunnen kiezen op restaurant is wat ons betreft soms een pluspunt, als je alles lust natuurlijk. Maar de nieuwsgierige website had die info waarschijnlijk al doorgegeven aan de keuken. Voor vier gangen betaal je 60 euro, voor acht gangen 90 euro. Wil je aangepaste wijnen er bij dan kosten je die respectievelijk 30 of 50 euro.

De chef heet z’n gasten vanavond welkom met twee hapjes. De smaakbommetjes uittypen neemt meer werk in beslag dan ze op te eten. Hier gaan we dan: een zacht stukje kalf met een krokant jasje (a la Milanese) en een citroenzalfje, gevolgd door een gezouten deegje met mousse van karper met walnootkruimeltjes begeleidt door chips van wortel en aardappel, mouse van groene groenten, kruimels van boschampignons en een mayonaise. 

Ristorante Feel Como in Como
Konijnenniertjes
Ristorante Feel Como in Como
Ravioli met geitenlever

De sommelier komt in het Italiaans gepassioneerd vertellen waarom hij na lang wikken en wegen toch gekozen heeft voor het eerste wijntje. Een plezier om hem honderduit te horen vertellen. Het wijntje past inderdaad perfect bij het eerste gerecht: fijn gesneden konijnenniertjes met een zwart looksausje, een toets van zwarte olijven, zwart lookpoeder en een gegrild rozemarijntakje.

In een aangenaam tempo komt het tweede gerechtje. We krijgen huisgemaakte ravioli gevuld met geitenlever, een sausje van ricotta met rozemarijn, een schuimpje van groene kruiden en wilde bosaardbeien voorgeschoteld, opnieuw begeleidt met een heerlijk rood wijntje. 

Ristorante Feel Como in Como
Eend met paardenbloem
Ristorante Feel Como in Como
Parfait met caramel

We smullen van het derde gerechtje, hoewel het ons niet helemaal duidelijk is wat we juist eten. Een juist gegaarde eendfilet in zijn jus, geserveerd met drie bereidingen van tarrasco. De kelner weet niet meteen hoe hij tarrasco of ook wel dente di leone kan vertalen in het Engels. We googelen even en leren dat we zonet lekkere paardenbloem gegeten hebben.

En dan zitten we jammer genoeg al aan het vierde en laatste gerecht. Als dessert proeven we van een parfait van rozen en melk, bestrooid met Amaretto poeder en toetsen van karamel, uiteraard met een zoet wit wijntje er bij.

Tja, moeten we of beter kunnen we überhaupt wel schrijven hoe lekker we gegeten hebben? Om vingers en duimen van af te likken. Topgerechten met streekproducten, fantastisch mooi gedresseerd op je bord. Weet wel dat de porties klein zijn. Misschien zouden we aanraden om toch voor de acht gangen te gaan…

Feel Como biedt een exquise culinaire ontdekkingstocht, meer dan een all you can eat moment. En dat merk je dus bijvoorbeeld ook aan de tafels. Geen afleiding, focus op de gerechtjes! Een verhaal dat klopt, een absolute aanrader voor foodies! 

Liselotte en Paul

Liselotte en Paul

Enthousiaste schouders onder onze blog Amiamo Lago di Como. Onze passie voor het Comomeer uitschrijven, dat is wat we graag doen!
Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!