Overnachten bij de Taroni’s in Hotel Posta Moltrasio

Hotel Posta Moltrasio is een traditioneel familiehotel met restaurant en bar. De ligging aan de rand van het Comomeer in het hartje van het (oude) Moltrasio kan haast niet beter... De kamers zijn ruim en verzorgd. Aan de overzijde van het hotel kan je meteen de ferryboot nemen!

Hotel Posta Moltrasio in Moltrasio… Een kleine drie weken… Veel langer is het niet geleden dat we het Comomeer uitzwaaide. En toch rollen de wieltjes van de valiezen opnieuw over de Via Regina in Moltrasio. Maar wat doen we hier? Overmorgen gaan we naar het concert van Beyoncé en Jay-Z in Milaan maar we trakteren eerst nog op twee dagen Italiaanse dolce vita aan het Comomeer. We logeren in Hotel Posta Moltrasio aan de oevers van het Comomeer.

De ligging van het hotel is top… Zowel de ferryboot als de lijnbus hebben een halte recht voor het hotel. Je auto heb je dus niet nodig voor een uitstap (die kan je trouwens achterlaten in de betalende parking van het hotel). Hapje eten? Op wandelafstand heb je keuze uit Ristorante Imperialino, Ristorante La Baia, Trattoria La Moltrasina of het restaurant van het hotel La Veranda. Een beetje actie? Je kan vlakbij een bootje huren bij Nettuno of gaan pootje baden aan het aangelegde strand Lido di Moltrasio. 

Hotel Posta Moltrasio in Moltrasio
Driepersoonskamer Hotel Posta Moltrasio
Hotel Posta Moltrasio in Moltrasio
Ruime verzorgde kamers met alle comfort

Hotel Posta Moltrasio wordt vandaag gerund door de derde generatie van de familie Taroni. De vele foto’s laten de familiemomenten van de muren spatten. De avondshift zit er net op wanneer we toekomen. De pater familias verwelkomt ons en geeft de sleutel van onze kamer.

We hebben een mooie driepersoonskamer. Enkele elementen, zoals de antieke spiegel in de badkamer, geven de kamer een authentieke en sfeervolle inrichting. De kamer is verder kraaknet en beschikt over al het gewenste comfort. We kijken uit op de achterkant van het Grand Hotel Imperialo en laten de gordijntjes gesloten. 

Hotel Posta Moltrasio in Moltrasio
Het ontbijt van Hotel Posta Moltrasio

Het ontbijt is verzorgd met uitgebreide klassieke keuze en wordt geserveerd in de veranda van het hotel. Die “veranda” wordt ’s middags en ’s avond “La Veranda”, het restaurant van hotel Posta Moltrasio. En wie voor of na lunch of diner nog een aperitiefje of digestief wil drinken kan terecht in Café Bellini, de bar van het hotel. We gieten het laatste teugje van onze espresso’s in de mond en vertrekken voor een wandelingetje van Moltrasio naar Laglio

Een uurtje later, we zitten al op het terras van Enoteca Millesimo voor een aperitiefje, worden we opgebeld door het hotel. Of we zo vriendelijk zouden willen zijn om onze kamer leeg te maken? Klein foutje van onszelf, we hebben maar één nacht gereserveerd hoewel we twee dagen willen blijven. Gelukkig is er nog een kamer vrij en zal het hotel onze spullen wel even verhuizen… Topservice, grazie mille! 

Hotel Posta Moltrasio in Moltrasio
Hotel Posta Moltrasio heeft een topligging: al wat je nodig hebt vind je op wandelafstand…

Hotel Posta Moltrasio biedt alles wat je als gast verwacht. Het personeel is gastvrij en vriendelijk en doet haar uiterste best om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Het hotel heeft een restaurant, een bar, een super ligging en zit wat betreft prijs-kwaliteit redelijk.

Toch mankeren we iets… Na lang wikken en wegen lijkt die “iets” ons vooral “rust”. We ervaren een lichte spanning in het hotel. Is het de pater familias die naar familie en medewerkers vrij nors en streng de lakens uitdeelt? Het familiale karakter waar Posta Moltrasio graag mee uitpakt hebben we niet meteen ervaren… Ook rond het hotel is het komen een gaan van de ferryboot, de lijnbus, taxibusjes van de omliggende hotels, auto’s van de hotelgasten, … We klinken streng maar dit geen keer coup-de-foudre!

Tot slot nog even afrekenen. We betalen voor de driepersoonskamer mét een promokorting in het hoogseizoen een schappelijke 124 euro voor een nacht. De tweepersoonskamer waarnaar we verhuizen voor de tweede nacht kost 150 euro. 

Liselotte en Paul

Liselotte en Paul

Enthousiaste schouders onder onze blog Amiamo Lago di Como. Onze passie voor het Comomeer uitschrijven, dat is wat we graag doen!
Lees ook volgende blogposts
Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!