Discover

Laglio

Laglio is écht veel meer dan de vakantiestek van George Clooney. Het charmante dorpje ligt aan de oever van het Comomeer, weg van de drukke Statale. Mooie villa's en statige gebouwen die Laglio een vleugje finesse meegeven. Wandel door de kleine straatjes en geniet.

Ontdek Laglio aan het Comomeer

Laglio is een klein dorpje aan de rand van het Comomeer, ingesloten door de oever van het meer en de Colmegnone berg. Laglio telt amper 1000 inwoners maar is desondanks wereldberoemd: George Clooney kocht er enkele jaren Villa Oleandra. Sindsdien hopen er veel nieuwsgierige toeristen een glimp op te vangen van de filmster. Laglio ligt relatief tussen Como en Argegno wat een mooie uitvalsbasis geeft.

Laglio bestaat uit vijf gehuchten Germanello, Ossana, Soldino, Ticée en Torriggia. De achtergrond van Laglio is Romeins en dankt haar naam aan de Romeinse commandant Lallius. Vandaag knipoogt enkel nog de toren in Torrigia naar het Romeinse verleden.

Laglio ademt romantiek, rust en vleugje nostalgie. Het kleine smalle weggetje slingert tussen de prachtige pastelkleurige huizen en villa’s. In het voorjaar kleurt blauwe regen de terrassen met paarse bloemenpracht. In elke inham tekent het Comomeer present. Laglio is een beetje atypisch: het is één van de weinige dorpen die niet langs de centrale (vaak drukke) weg rond het Comomeer loopt.

Met de auto rustig doorheen Laglio rijden is een absolute aanrader. Nog beter is om Laglio te voet of per fiets te ontdekken. Sportief? Ga er dan eens joggen in de ochtend… De soms goed verborgen prachtige villa’s illustreren dat Laglio het favoriete plekje van gefortuneerde levensgenieter is, die duidelijk rust en anonimiteit opzoeken.

Er zijn tal van hotelletjes in alle prijscategorieën waaronder La Locanda del Cantiere, Relais Villa Vitoria, Hotel Fiorini. Ideaal voor een romantisch uitstapje!

Het is trouwens ook een goed startpunt voor wandelaars die de hogerop gelegen olijfgaarden en laurierbomen willen ontdekken. Fietsers kunnen hart ophalen in de beboste heuvels.

Ondanks het kleine karakter van Laglio is er wel degelijk ook wat bezichtigen. Verrassend genoeg is dat een grot, een piramide en natuurlijk ook een kerk. De grot Buco dell’Orso ligt op 600 meter hoogte en was in 1849 de vindplaats van beenderen en restanten van een uitgestorven beer en verschillende fossielen. Je kan de grot bezoeken. De piramide van Franck wordt geflankeerd door het kerkhof en is een aandenken aan de feestjes die de Duitse fysicus Frank organiseerde in z’n villa. De kerk San Giorgio is gebouwd op de grondvesten van een kerk uit de 17de eeuw een herbergt mooi stukwerk.

Discover Laglio blogpost(s)

Do you like Laglio to discover? Get inspired by this blogposts below. Tested and (usually) fully approved!

Gallery

Discover in our webshop

Buy Explore Lake Como Guide online!