Carate Urio, dorpskernen Carate en Urio samengevoegd

Ontdek Carate Urio aan het Comomeer in Italië

Carate Urio bestaat uit twee dorpskernen Carate en Urio die dezelfde geschiedenis delen. Om die reden  werd in 1927 beslist om beide dorpskernen samen te smelten tot Carate Urio. Urio ligt wat hogerop en kijkt over het Comomeer. Carate ligt vredig aan de oever van het Comomeer.

Je kan Carate Urio ook bereiken met de taxiboot. Carate Urio wordt geflankeerd door Moltrasio en Laglio. De stad Como ligt zo’n 12 kilometer verderop. Het dorp heeft een oppervlakte van zeven vierkante kilometer en telt ruim 1200 inwoners. Via Regina loopt door Carate en loopt langs de bekende negentiende-eeuwse villa’s Villa ai Cedri en Villa Baragiola.

Natuurlijk heeft Carate Urio ook een kerk: San Quirico and Giulitta kerk werd net naast de klokkentoren gebouwd. Vandaag zijn deze Romaanse gebouwen een onmiskenbaar onderdeel van het silhouet van Carate Urio.

De geschiedenis van Carate Urio gaat terug naar de Romeinen. Her en der in het dorp werden er in de voorbije eeuw Romeinse inscripties gevonden. In 1877 werden ook Gallische graftomben blootgelegd. Een gegraveerde steen (te bezichtigen in het Civic Museum in Como) en documenten tonen aan dat ook de Etrusken door Carate Urio getrokken zijn.

Vanuit Carate Urio kan je naar Monte di Urio en Monte di Carate wandelen!

Blogberichten over Carate Urio

Hotel Fiorini in Carate Urio

Hotel Fiorini in Carate Urio

Hotel Fioroni is een charmant tweesterren hotel in Carate Urio. Nette kamers, een goede ligging aan de rand van het Comomeer en vriendelijke uitbaters maken van dit hotel een adresje om te noteren.

Enoteca en wijnbar Millesimo in Carate Urio

Enoteca en wijnbar Millesimo in Carate Urio

Ja hoor, we hebben er weer een topadresje bij! Wijnbar en enoteca Millesimo maakt je gegarandeerd gelukkig en illustreert perfect waarom we zo gek op het Comomeer zijn. Kijk om te beginnen eens goed naar de omslagfoto boven deze blogpost? Zet je tanden maar in je...

Hotel Orso Bruno in Carate Urio

Hotel Orso Bruno in Carate Urio

Wanneer we een slaapplaats zoeken aan het Comomeer zoeken we in de eerste plaats naar authentieke adresjes waarbij een overnachting minder dan honderd euro kost. B&B, hotel of albergo speelt daarbij geen rol, als het maar sympathiek en niet te toeristisch is! Dit...

Pin It on Pinterest

Share This