Pizza eten in Trattoria il Tipi Tipici in Molina

Trattoria Il Tipi Tipici ligt in Molina, een dorpje wat hogerop in de bergen. Verwacht geen fabelachtig of romantisch uitzicht op het Comomeer. Hier ga je voor de beste pizza en authentieke ambiance!

Restaurant Trattoria Il Tipi Tipici in Molina… Na ’t aperitief due prosecci per favore dringt de vraag zich op… Waar gaan we vanavond eten? Daar hoeven we helemaal niet lang over na te denken. Het antwoord op die vraag hebben we al beantwoord tijdens het afrekenen sinds ons laatste bezoekje in juni 2016: we eten vanavond in Il Tipi Tipici in Molina. Na Trattoria del Fagiano de tweede trattoria van ons korte verblijf.

Vanuit Torno 10 minuutjes rijden met de auto richting Bellagio. Sla rechts af en volg het slingerende baantje omhoog… Het dorpje Molina spreekt niet meteen tot de verbeelding: geen uitzicht op het Comomeer, geen mooie villaatjes of geen bootjes. Kan het ons wat schelen, wij hebben gewoon grote honger! De Fiat mag weer de berm in want parkeren op het dorpsplein, no possibile.

Molina ligt wat ingesloten in de bergen en het is frisjes. Hoewel het terras leuk oogt, kiezen we voor een tafeltje binnen. Veel volk vanavond! Starten doen we met een bordje van vleesspecialiteiten waarbij een mandje ‘oliebollenbrood’ hoort. Stevige kost maar de buikjes hebben uiteraard nog een plaatsje over voor pizza prosciutto uit de houtoven voor il signore en voor scaloppine al limone voor la signora. Heerlijk toch?

Trattoria il Tipi Tipici in Molina
Opnieuw een trattoria om te ontdekken

In het donker stappen we terug naar de auto. Hoe meer stappen we moeten zetten hoe beter: de wijn kan zo wat vervliegen… ssssssst! 

Trattoria il Tipi Tipici in Molina
Bordje van vleesspecialiteiten
Trattoria il Tipi Tipici in Molina
Trattoria il Tipi Tipici in Molina
Picture of Liselotte en Paul

Liselotte en Paul

Enthousiaste schouders onder onze blog Amiamo Lago di Como. Onze passie voor het Comomeer uitschrijven, dat is wat we graag doen!
Lees ook volgende blogposts
Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!