Eén nachtje slapen in Hotel Loveno in Menaggio

Hotel Loveno is een tweesterren hotel gerund door een familie. De ideale ligging nét boven Menaggio, de vlotte verbinding naar Lugano en de prachtige tuin gelden als absolute troefkaarten. Prijs-kwaliteit zit Hotel Loveno goed.

Een nachtje slapen in Hotel Loveno in Menaggio… Na twee weekjes genieten in Umbrië willen we op onze terugrit overnachten aan het Comomeer. Het Comomeer is een traditionele halte voor zij die onderweg zijn naar het zuiden van Italië en nog wat kilometers voor de boeg hebben. Waarom? De ligging aan de grens met Zwitserland, vlakbij de autosnelweg en nog maar een haalbare 900 kilometer te rijden tot Antwerpen in ons geval.

Bij het zoeken naar een slaapplaats op Booking.com blijken de meeste hotels volzet of worden er zeer hoge prijzen aangerekend. Het is natuurlijk hoogseizoen en we zijn weer rijkelijk laat met het boeken van een hotel. Uiteindelijk reserveren we een kamer in Hotel Loveno, net boven Menaggio. Het hotelletje oogt leuk met tuin en biedt een kamer met zicht op het Comomeer voor een aanvaardbare prijs van 128 euro per nacht. 

Hotel Loveno in Menaggio
Steeds nieuw leesmateriaal in de bibliotheek van Hotel Loveno
Hotel Loveno in Menaggio
De statige trappenhal van Hotel Loveno

Even doorspoelen… Een paar weken later is het bijna middag wanneer we de afslag Como nemen. We hebben er zo’n 600 kilometer opzitten. De verkeersdrukte rond Milaan kleurt rood. Een file vormt zich tot aan de grensovergang in Chiasso. Blij dat wij nog één dagje mogen verpozen aan het Comomeer en de autostrade nu mogen verlaten…

We lunchen naar goede gewoonte in Enoteca Millesimo met een glaasje prosecco. Net wanneer we willen vertrekken worden we aangesproken door een Zweeds-Italiaans koppel. Zij overtuigde globetrotter en hals over kop neergestreken aan het Comomeer, hij geboren en getogen in Carate Urio. Ze bieden ons een aperitief aan. Vijf minuten later drinken we een glaasje rosé in het appartement van het kersverse koppeltje wat verderop in de straat. Italiaanse gastvrijheid…

Wanneer we buiten stappen worden we verrast door onweer. De regen valt met bakken uit de hemel en zet de straten helemaal blank. We rijden stapvoets naar Menaggio onder donkere en dreigende wolken. 

Hotel Loveno in Menaggio
Hotel Loveno beschikt over een prachtige tuin én kamers met uitzicht op het Comomeer
De figuurlijke stoflaag die de vorige eigenaars over Hotel Loveno hebben laten dwarrelen is bijna helemaal weggeblazen!

Hotel Loveno ligt nét boven Menaggio in het gehucht Loveno. Toch nog gauw vermelden dat Menaggio het bruisend (toeristische) deel van het Comomeer is met o.a. vlotte verbindingen van de ferryboten en trekpleisters als Villa Carlotta. Ook Lugano is vlot bereikbaar! We parkeren de auto (gratis) op de privé parking, tellen af tot 1-2-3 en lopen dan in de gietende regen het hotel binnen. We worden onmiddellijk vriendelijk ontvangen door een dame die ons ook naar onze kamer begeleidt.

De kamer is eerder klein maar is gezellig ingericht en netjes gepoetst. Het babybedje staat opgedekt in een hoekje van de kamer. Het versterkt het gevoel dat we welkom zijn.

Vanop het balkon hebben we zicht op het Comomeer! Ook de mooie tuin van Hotel Loveno valt ons op. Ontbijt of digestief in de tuin? Er zijn slechtere plekken om te vertoeven. Jammer dat we door het slechte weer de tuin niet kunnen benutten… 

Hotel Loveno in Menaggio
De kamers van Hotel Loveno zijn netjes en gezellig
Hotel Loveno in Menaggio
Vanuit het bed heb je zicht op het Comomeer
Hotel Loveno heeft twee sterren. Dat klinkt misschien als een kleine domper maar dat hoeft het niet te zijn. Toegegeven, her en der kunnen er in het hotel wat dingen opgefrist worden. Zo zou de inkom wat gezelliger mogen om de eerste indruk wat te versterken, kan het interieur van de ontbijtruimte wat opgefrist worden of kan de badkamer gemoderniseerd worden. Maar daartegenover staat een correcte prijs voor een propere kamer mét zicht op het meer, parkeergelegenheid, een prachtige tuin en vriendelijke ontvangst. Prijs-kwaliteit zit Hotel Loveno goed.
Hotel Loveno in Menaggio
De kamers van Hotel Loveno zijn eerder klein…
Hotel Loveno in Menaggio
… maar zijn met smaak ingericht

Hotel Loveno heeft sinds maart 2019 met vader, moeder en dochter een familie als nieuwe eigenaar. Je voelt de goede bedoelingen -misschien nog een tikkeltje schuchter- om het de hotelgasten naar hun zin te maken. Zo is een extra vroege checkout of het stallen van een fiets in de afgesloten garage helemaal geen probleem! De figuurlijke stoflaag die de vorige eigenaars over Hotel Loveno hebben laten dwarrelen is bijna helemaal weggeblazen! Nog een beetje blazen om het potentieel van Hotel Loveno helemaal te benutten…

Vroeg in de ochtend vertrekken we. Jammer maar een ontbijt zit er niet meer in… Vanuit Loveno rijden we naar Porlezza rechtstreeks langs het meer van Lugano naar Lugano waar we de autostrade nemen en meteen ook een streep trekken onder onze zomervakantie 2019.

Picture of Liselotte en Paul

Liselotte en Paul

Enthousiaste schouders onder onze blog Amiamo Lago di Como. Onze passie voor het Comomeer uitschrijven, dat is wat we graag doen!
Lees ook volgende blogposts
Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!