Druk aan ’t manouvreren om onze auto in het laatste vrije plaatsje te parkeren en nét dan rinkelt onze telefoon: “Hello sir, this is Hotel Villa Belvedere…” Een vriendelijke vrouw vraagt wanneer we zouden inchecken in het hotel. Telepathie, want we zijn net aan het parkeren in het laatste vrije plaatsje van de parking van… Hotel Villa Belvedere!

Vandaag maken we een korte tussenstop aan het Comomeer. Eindbestemming zijn de Franse Alpen voor een skireisje, maar het ommetje langs Como is gepermiteerd. Onze blog moet toch blijven draaien nietwaar? 😉

Hotel Villa Belvedere zit al lang in ons achterhoofd als mogelijke blogpost. Waarom? Hmmm gewoon een voorgevoel… Elke keer we door Argegno rijden springt het hotel in het oog. Mooi okerbruin geschilderd met in grote witte letters de naam van het hotel. Een private parking voor het hotel en natuurlijk de perfecte ligging aan de rand van het water. Nooit gedacht dat dit hotel in onze prijsklasse zou vallen: een overnachting mag ons in principe niet meer dan 100 euro kosten. We betalen 89 euro inclusief ontbijt. Het is laagseizoen en de kamer stond in promo op booking.com, maar desondanks blijft dit een scherpe prijs!

De gastvrije receptioniste drukt de sleutel van kamer 9 in onze handen: een mooie kamer met zicht op het Comomeer. De kamer is gemiddeld van grootte en netjes afgewerkt. De badkamer met douche is klein bemeten. Er is uiteraard gratis WIFI en alle noodzakelijke voorzieningen zijn aanwezig. Niets op aan te merken dus!

Hotel Villa Belvedere, Argegno
Hotel Villa Belvedere, Argegno
Kamer 9 van Hotel Villa Belvedere heeft vista sul lago.
Vanavond eten we niet in het restaurant van het hotel. We hebben -nog maar eens- een tafeltje gereserveerd in Il Trattoria Del Fagiano in Moltrasio. Het wordt een gewoonte waar we voorlopig (nog) niet van afwijken… We zetten de maagjes open met een fris glaasje prosecco in wijnbar “Il Cantinone” in Argegno. Als gast van Hotel Villa Belvedere krijg je trouwens korting in deze wijnbar op het dorpspleintje van Argegno, schuin tegenover het hotel.

Het aperitiefje in wijnbar Il Cantinone is voor ons héél bijzonder: we klinken vanavond op een heel speciale persoon… Cheers lieve Kristin!

Wine bar Il Cantinone, Argegno
In wijnbar Il Cantignone krijg je als gast van Hotel Villa Belvedere korting. En dat moet je ons geen twee keer zeggen!
De volgende ochtend hangt er een dicht wolkenpak boven het meer. We wikken en wegen en besluiten om na het ontbijt onmiddellijk door te rijden naar Frankrijk. We hebben niet veel zin om te wandelen onder dreigende regenwolken. Wat rest ons dan nog? Genieten van ons ontbijt… Hotel Villa Belvedere heeft een mooie ruime veranda ingericht als ontbijtruimte en restaurantzaal. Het zicht op het Comomeer is er zelfs met bewolkt weer fantastisch en inspirerend. De verwachtingen worden ingelost: het ontbijt in buffetvorm is verzorgd en biedt alles wat een buikje verlangt. Een uitgebreide keuze aan charcuterie, zoetigheden, brood, fruitsap, hardgekookte eitjes, yoghurt en vers fruit. Nog twee kopjes straffe koffie en we zijn ready-to-go… Hotel Villa Belvedere is een aanrader. Als je de keuze hebt zouden we dit hotel wel aanbevelen in het voor- of het najaar. Of in de warme zomermaanden… Waarom? Het hotel heeft een mooi terras en een afzonderlijk zonneterras met ligstoelen. Met een zonnetje kan je dus ongetwijfeld nog meer genieten van de faciliteiten van het hotel. We betalen onze kamer en sluiten af met een a la prossima volta! Nog een laatste tip? Op de parking vervangen we nog snel een lekke band van een hulpeloze Braziliaan die met zijn Fiatje een borduurtje heeft meegenomen bij het binnenrijden op de parking van het hotel. Dus, als je indraait, neem je bocht breed genoeg! 😉
Hotel Villa Belvedere, Argegno, ontbijt
Een uitgebreid onbijt in buffetvorm, inbegrepen in onze kamerprijs.
Hotel Villa Belvedere, Argegno, ontbijt
Ontbijten met zicht op het Comomeer. Het gaat nooit vervelen!
Hotel Villa Belvedere, Argegno
Je kan eventueel een plaatsje reserveren aan 10 euro per nacht op de parking. Anders is het hopen op een vrij plekje.

website Hotel Villa Belvedere: www.villabelvedererelais.it/
telefoon: +39 031 821116

ta_550x370