Fantastische lakeview in Ristorante Al Veluu in Tremezzina

Restaurant Al Veluu in Tremezzina heeft veel troeven met op nummer één het ongeëvenaarde uitzicht over de oevers van Lenno, Isola Comacina en villa Balbianello. Troef nummer twee? De lekkere keuken met traditionele regionale gerechten. Een absolute aanrader bij zonnig weer!
Ristorante Al Veluu in Tremezzina… Op de vooravond van wat een historische voetbalavond moet worden voor België tegen Brazilië op het Russische wereldkampioenschap voetbal, wordt Ristorante Al Veluu de verdiende kampioen van ons tweedaagse zonnige uitje! Alle puzzelstukjes vallen hier in elkaar voor een op-en-top genietmoment.
Ristorante Al Veluu in Tremmezina
Al Veluu ligt op vijf minuutjes rijden vanuit Tremezzina
Ristorante Al Veluu in Tremmezina
De tuin heeft een terras én een overdekt terras

Net vandaag organiseert Dolce & Gabbana in Tremezzo een internationaal mode-evenement in het Parco Civico Teresio Olivelli met internationale vips en pers. Tremezzo staat een beetje op z’n kop. Kleerkasten strak in ’t pak belegeren de kleine straatjes en zorgen er voor dat stervelingen de modeloopjes van de modellen niet kunnen verstoren. De zwarte Mercedes shuttles rijden af en aan en droppen de vips voor de uitgerolde lopers. Tremezzo staat in de internationale mode-spotlight!

Al Veluu ligt op amper vijf minuutjes rijden van de oever van het meer in de groene heuvels boven Tremezzo. De contrasten worden opnieuw bevestigd: druk versus rustgevend en gedistingeerd versus voeten op de grond. Het witte gebouw met de bruine houten raamkozijnen doet denken aan een authentieke herberg. 

Ristorante Al Veluu in Tremmezina
Prachtig uitzicht op de baai van Lenno

Al Veluu bestaat sinds 1974, maar denk vooral niet aan oudbollig en versleten. Integendeel. Het gebouw en de tuin zijn netjes onderhouden. Vandaag wordt Al Veluu gerund door de tweede generatie van de familie en gaat daarbij uit van eigen sterkte zonder mee te moeten doen met het opbod van goed, beter en best.

Naast het restaurant beschikt Ristorante al Veluu in Tremezzo over twee ruime vierpersoons appartementen. Op de website worden de kamers omschreven als suites met de passende namen “Crocione” en “Grigna”, niet toevallig de twee bergtoppen die Al Veluu omarmen. 

Al Veluu gaat uit van eigen sterkte zonder mee te moeten doen met het opbod van goed, beter en best.

Via de eetzaal, die het herberg gevoel overigens bevestigd, komen we in de tuin! Onze monden vallen open. We kijken elkaar verwonderd en geamuseerd aan. Wat een fan-tas-tisch uitzicht over het meer. Beter kan het niet worden: het kader vat de baai van Lenno, Isola Comacina, Villa Balbianello, Lenno, de groene heuvels en het azuurblauwe water samen in een prachtige postkaart. Het artikel van The Guardian klopt als een peperbus!

Aan de ene kant een ongeëvenaard uitzicht en aan de andere kant de groene toppen van Monte Crocione. Daar middenin, een tafeltje met twee Belgische italofielen genietend van parelende prosecco en … parelend bruiswater. La dolce vita! 

Ristorante Al Veluu in Tremmezina
Een ongeevenaard uitzicht op het Comomeer vanuit restaurant Al Veluu

Op één koppel na zijn we de enige gasten. De vriendelijke ober heeft tijd om een praatje te slaan en ons in de watten te leggen. Hij slaagt met brio!

Op de menukaart staan traditionele regionale gerechten. Voor het voorgerecht kiezen we gegrilde octopus met een zacht truffelsausje… Presentatie? Zoals je ’t leest, niet meer niet minder. Smaak? Twee mooie ingrediënten die geen extraatjes behoeven om een smaakbommetje te zijn! Als hoofdgerecht lappen we er kalfslapjes met porcini’s bij. We vragen er nog een portie frietjes en krokant gefrituurde courgette-reepjes bij. Inderdaad, niet meteen het meest originele gerecht, maar wel de beste lapjes die we ooit gegeten hebben. Uitblinken in eenvoud, dat is de signature van Al Veluu! 

Ristorante Al Veluu in Tremmezina
Kalfslapjes met porcini zoals je ze nog nooit gegeten hebt

De prijs… Als je enkel en alleen het eten in rekening brengt is Al Veluu misschien nét wat te duur, maar je betaalt natuurlijk ook het decor en de atmosfeer. En die zijn wat ons betreft echt onbetaalbaar! Wat moet het ook fantastisch zijn om op een zwoele zomeravond hier te genieten van een romantisch dinertje met de verlichte dorpjes aan de oevers onder je voeten…

Komaan, wie gaat er met ons mee?

Picture of Liselotte en Paul

Liselotte en Paul

Enthousiaste schouders onder onze blog Amiamo Lago di Como. Onze passie voor het Comomeer uitschrijven, dat is wat we graag doen!
Lees ook volgende blogposts
Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!