Wij gingen op ontdekking door Bellagio met een stadsspel van Secret City Trails

Wil je Bellagio op een leuke en originele manier ontdekken als koppel, in groep of met je kinderen? Dan kunnen we de Secret City Trail Bellagio aanraden. Een leuk en uitdagend stadsspel op je smartphone waar de focus voor een keer niet alleen op de toeristische highlights moet liggen.

Ontdek Bellagio met het stadsspel van Secret City Trails … Er zijn zo van die momenten waar puzzelstukken mooi in elkaar passen. Daags voor we vertrekken op ons weekendje Como worden we gecontacteerd door Inge De Boer. Inge is een Nederlandse dame die in Milaan woont en net als ons gek is op het Comomeer. Ze is auteur van de reisgids Comomeer – verrassend veelzijdig en bedenker van Secret City Trails doorheen Bellagio en Como.

De Secret City Trails zijn routes doorheen steden die je op een originele en leerrijke manier een stad laten ontdekken. Ga maar eens een kijkje nemen op de website: je kan er routes terugvinden van Brussel tot Londen, van Praag tot Kopenhagen en van Ljubiljana tot Groningen. En in dat mooie gezelschap prijken ook Como en Bellagio, met dank aan Inge.

Inge vraagt ons of we geen zin hebben om eens een keertje zo’n stadsspel uit te testen. Natuurlijk, dat lijkt ons een prima idee! En zo staan we hier op zaterdagochtend in Bellagio met een iPad in de hand klaar op het startpunt. De zachte druppels regen die op ons scherm uit elkaar spatten vergeten we. Er is maar één focus en dat is een goed resultaat neerzetten. Jazeker, er zit een aanstekelijk vleugje gamification in het stadsspel met een heus leaderboard met de snelste tijden en de hoogste scores van andere deelnemers.

We registreren de deelnemers en krijgen meteen een eerste doe-opdracht voorgeschoteld. De tijd begint te lopen en enthousiast gaan we van start. We wandelen langs de Piazza Giuseppe Mazzini en zoeken de clue om vraag één juist te beantwoorden. We starten met een valse noot want we moeten meteen om een hint vragen…

Secret City Trail Bellagio
Op ontdekking door Bellagio met Secret City Trail stadsspel

Over de inhoud en het verloop van het spel kunnen we natuurlijk niet veel meer vertellen. Dat moet een verrassing blijven om de pret niet te vergallen. We kunnen jullie wel absoluut warm maken voor de Secret City Trail doorheen Bellagio en dat gaan we dan ook doen.

Een open deur intrappen, dit stadsspel is écht een leuke manier om Bellagio op een andere manier te ontdekken. De wandelroute loopt langs de bekende toeristische highlights maar gidst je ook langs onbekende steegjes en pleintjes. In elke vraag zit een stukje geschiedenis of leuk weetje over Bellagio verweven. Leerrijk en verrassend. Met z’n tweetjes turen we op het scherm en speuren we, het moet een grappig tafereel zijn voor omstaanders. 

Het is natuurlijk niet onze eerste bezoek aan Bellagio. Waar we soms wat streng zijn voor Bellagio omwille van de zeer toeristische focus, krijgen we dankzij deze wandelroute met al z’n kleine details en leuke achtergrond informatie uit z’n rijke geschiedenis een ander beeld van Bellagio. 

We zitten een gezin op de hielen die ook het spel spelen. De kinderen spelen actief mee. En dat aspect is ook het vermelden waard: de Secret City Trails zijn ontegensprekelijk een leuke manier om kinderen te enthousiasmeren en te motiveren om op stadsbezoek te trekken. Zeker aan het Comomeer waar activiteiten specifiek voor kinderen eerder beperkt zijn. En net wanneer we door vraag zes snel juist te beantwoorden het gezin voorbij gaan, mogen we op de pauze knop drukken.

Tof, er is dus een (optionele) pauze voorzien. In een toffe en authentieke bar kan er even uitgerust worden. Dewelke dat is vertellen we niet, maar dat er rijkelijke glazen prosecco worden geschonken mogen jullie wel weten.

We gaan opnieuw op pad voor het tweede deel van de Secret City Trails doorheen Bellagio. We beantwoorden nauwgezet alle vragen. Hoewel we ook af en toe fout antwoorden of een hint nodig hebben. Het juiste antwoord vinden is niet altijd voor de hand liggend en dat is leuk. Inge is duidelijk niet over één nacht ijs gegaan. We gaan echt volledig op in het spel en denken voortdurend aan een mooi plekje in dat leaderboard.

Onze antwoorden brengen ons uiteindelijk op het eindpunt van de wandeling. Op het scherm verschijnt een eindtijd van 88 minuten inclusief penalty time voor foute antwoorden en het vragen van hints, exclusief prosecco time.

Op anderhalf uur hebben we een mooi stukje van Bellagio ontdekt en zijn we enkele leuke weetjes rijker. We kunnen Secret City Trail Bellagio heel warm aanbevelen. Het stadsspel neemt niet te veel tijd in beslag, zonder oneerbiedig te willen zijn, maar laat net daardoor nog ruimte om eventueel nog te combineren met een andere activiteit in Bellagio. Denk dan bijvoorbeeld aan een bezoekje aan de tuinen van Villa Melzi.

De Secret City Trail doorheen Bellagio kan je kopen via deze link voor 26 euro. Je koopt het spel en je kan meteen spelen in je webbrowser. Weet dat deze prijs onafhankelijk van het aantal deelnemers dezelfde blijft. Neem dus misschien nog wat vrienden mee. Het maakt het allemaal net wat goedkoper, ja ook dat rondje in de bar.Wij proberen een volgende keer ook de Secret City Trail door Como een keertje uit.
Inge de Boer, hart verloren aan Milaan… en het Comomeer

Inge de Boer verhuisde in 2012 met haar man naar Milaan. Het plan? Een jaartje proeven van hoe leven en werken er aan toe gaat in een ander land. Dat plan werd uiteindelijk een definitieve verhuis met twee kinderen er bovenop. 

Inge startte haar eigen bedrijf Milan met Local op. Langzaam aan begon ze met het organiseren van rondleidingen door Milaan. De opdrachten namen en toe, haar netwerk groeide en de kennis over Milaan werd groter. Zo schreef al die liefde voor de stad van zich af in een aantal gidsen. 

Inge is ook dol op het Comomeer. In het weekend is Como haar favoriete getaway vanuit Milaan. Daar geniet ze met volle teugen van al wat het Comomeer te bieden heeft. Inge is fervent wandelaar en een heuse encyclopedie als het gaat over uitdagende bergwandelingen of wandelingen met kinderen. Sla haar reisgids Comomeer – Verrassend veelzijdig maar eens open, je zal versteld staan.  

Met al die research over het Comomeer nog vers in het geheugen besloot ze voor Secret City Trails stadsspellen uit te werken voor Como en Bellagio.

Inge de Boer
Inge de Boer van Milan met Local
Picture of Liselotte en Paul

Liselotte en Paul

Enthousiaste schouders onder onze blog Amiamo Lago di Como. Onze passie voor het Comomeer uitschrijven, dat is wat we graag doen!
Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!