veel gestelde vragen

Wat te doen aan het Comomeer met kinderen?

Kinderen en het Comomeer

Activiteiten voor kinderen aan het Comomeer

Ga je genieten van een gezinsvakantie aan het Comomeer? Zoek je leuke activiteiten met kinderen aan het Comomeer?
Wij geven je graag alvast wat inspiratie.

Ook wij breken regelmatig het hoofd over leuke en vooral praktisch haalbare activiteiten voor de kinderen aan het Comomeer. Met onze twee zoontjes Wolf en Bas, respectievelijk vijf en drie jaar oud zijn we meer dan ervaringsdeskundigen om deze vraag te beantwoorden. En om dan meteen een eerlijk antwoord te formuleren, we vinden het zelf ook niet altijd gemakkelijk om activiteiten te verzinnen binnen de doelgroep van kleutertjes.

Op deze pagina kan je inspiratie vinden voor activiteiten aan het Comomeer voor grote en kleine kinderen…

Laat je auto staan voor de (ferry)boot

Vermijd zo veel als mogelijk lange autoritten. Het Comomeer verkennen per auto vraagt tijd en kilometers. En wanneer je op je bestemming raakt is het vinden van een parkeerplaats ook vaak een uitdaging. Zo durft de moraal van de kids op de achterbank al eens zakken nog voor de activiteit kan starten. Overweeg daarom de ferryboten op het Comomeer voor vlotte en efficiënte verplaatsingen. Een boottocht is ook voor kinderen altijd een leuk idee.

Lido’s, publieke stranden

Pootjebaden of zwemmen, een logische (zomer) activiteit met kinderen. Rondom het Comomeer vind je in de meeste dorpjes en stadjes wel een lido. Zo’n lido is een publiek strand of grasweide waar je geniet van het zonnetje en je relatief eenvoudig het water in kan. Meestal is er ook een bar waar je een drankje kan bestellen of een strandstoel huren. Op de achtergrond speelt er een muziekje. In de zomerperiode zijn de lido’s wel vaak heel druk. Italianen houden van de zon!

Zwemmen in het Comomeer is niet zo toegankelijk voor kinderen. Ga daarom eens een kijkje nemen bij Lido di Argegno, Lido Villa Olmo, Lido di Moltrasio of Lido Villa Geno. Deze lido’s beschikken over publiek zwembad. Ook Lido di Lenno kunnen we vermelden als één van de weinige lido’s met een heus zandstrand.

Boot huren

Een boot(je) huren aan het Comomeer kan op verschillende plaatsen rond het Comomeer. Geen idee waarheen? De verhuurders laten jou koers zetten naar de mooiste plekken op het Comomeer. Wij huurden al eens een bootje bij Turate in Argegno en bij Nettuno in Moltrasio.

Kabelbaan naar Pigra

De kabelbaan in Pigra vlakbij Argegno brengt je in no-time hoog boven het Comomeer. Je hebt er een fantastisch uitzicht zonder daarvoor een fysieke inspanning te moeten leveren.

Treintje vanuit Como naar Brunate

Vanuit Como vertrekt er een treintje naar Brunate. In Brunate heb je een fantastisch uitzicht over het Comomeer. Je vindt in het dorpje ook enkele drank- en eetgelegenheden. Breng ook zeker een bezoekje aan de vuurtoren, een leuke extra voor de kids!

Kinderen aan het Comomeer
Samen op stap in Torno
Kinderen aan het Comomeer
Steentjes werpen in het Comomeer
Castello di Vezio

Ben je in de buurt van Varenna dan kan je altijd een bezoekje brengen aan Castello di Vezio, net boven Varenna. Vanuit het kasteel of versterkte burcht heb je een mooi uitzicht over het Comomeer. Binnen de kasteelmuren wonen er (tamme) roofvogels en huist er een heus spook. Het kan de verbeeldingen van je kinderen alleen maar prikkelen!

Bezoek de stad Como. Speeltuin Tempo Voltiano.

Een bezoekje aan de stad Como mag natuurlijk niet ontbrekend. Wandel door de straatjes en loop daarbij zeker in de richting van Piazza Cavour. Zo bereik je het waterfront van het Comomeer. 

In het park Giardino del Tempo Voltiano vind je een kleine speeltuin met een draaimolen en een treintje. Je kan de kinderen daar even zorgeloos laten spelen en zelf even uitrusten op een bankje onder de mooie groene kruinen van de bomen. 

Stadsspellen Secret City Trails in Bellagio en Como

Bezoek je de stad Como en/of de stad Bellagio, dan kan je zo’n saai stadsbezoekje altijd wat extra kleur geven met de stadsspellen van Secret City Trails

Ga op zoek naar mysterieuze aanwijzingen, ontdek verborgen plekjes en raad het juiste antwoord op vragen. Een leuke gezinsactiviteit voor jong en oud!

Klimparken

Het Jungle Rider Park in Civenna en het Lake Como Adventure Park in Gravedona zijn twee verschillende klimparken waar kinderen kunnen klimmen en obstakels overwinnen. Er bestaan verschillende parcours afhankelijk van de leeftijd van je kind.

Orrido di Bellano

De Orrido di Bellano is een diepe kloof die door de rivier Pioverna is uitgesleten. Langs de rotswanden loopt een wandelpad (met ballustrade) die je de kloof laat ontdekken. Het is best indrukwekkend. Maar opgelet, jouw allerkleinste spruit hou je toch liever aan de hand…

Wandeling Greenway del Lario

De zeer populaire wandeling Greenway del Lario van 10 kilometer brengt je van Colonno naar Mennagio, of in de omgekeerde richting. Je kan steeds ergens op traject aansluiten. De wandeling loopt door de verschillende dorpjes en geeft een heel mooi beeld van het Comomeer. De wandeling is toegankelijk en is  eventueel voor een stevige buggy nog net haalbaar.

Spectaculaire wandelbrug in Parco Valentino

In het Parco Valentino in de buurt van Lecco kan je een kijkje gaan nemen naar de spectaculaire wandelbrug die hoog boven het Comomeer zweeft. Het kost je hoogstens een uurtje wandelen doorheen het park. Hoogtevrees laat je beter thuis. De buggy kan je eventueel wel meenemen…

Heb je zelf nog een leuke aanvulling?
Laat het ons zeker even weten, we leren graag bij!

Amiamo Lago di Como

Contacteer ons

Plan je een trip naar het Comomeer en heb je nog vragen?
Kunnen we iets voor jou betekenen? Laat het ons weten!

Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!