Overnachten in Hotel Lario in Mezzegra

Hotel Lario is een driesterren hotel gelegen in Mezzegra, vlakbij de baai van Lenno. De ligging vlakbij de ferryboot van Cadenabbia is een grote troef. Doe daar nog een zwembad, garage en mooie kamers bovenop. Met de groetjes van de Duitse bustoerist...

Overnachten in Hotel Lario in Mezzegra aan het Comomeer… Naar het Comomeer rijden op een regenachtige vrijdag, een pittige gravelrit fietsen op zaterdag en terugrijden op zondag. Dat klinkt als een 1 aprilgrap maar is dit weekend gewoon onze realiteit. We zoeken een hotelletje in de buurt van het uitgestippelde fietsparcours en boeken Hotel Lario in Mezzegra.

Het driesterren hotel ligt net naast de hoofdweg rond het Comomeer in Mezzegra. De kamers aan de voorzijde hebben vanop de balkons een prachtig uitzicht over het water en de baai van Lenno. De klassieke buitenzijde van het hotel met veertig kamers geeft het gebouw een vleugje grandeur. Voor een kamer betalen we vandaag 103 euro per nacht (zonder ontbijt). Voor de Paasperiode ontegensprekelijk een scherpe prijs-kwaliteit. 

Hotel Lario Mezzegra
Hotel Lario heeft een statig uitzicht met een vleugje grandeur

Hotel Lario beschikt over een afzonderlijke voortuin met links van het hotel een openluchtzwembad, dat momenteel volledig wordt vernieuwd. Voor een plekje in de ruime inpandige garage betaal je 15 euro per nacht.

Aan de Gothard tunnel verliezen we stevig wat tijd. In Lugano doet de verkeersdrukte er nog wat filestress bovenop. Maar dat mag de pret niet drukken. Goedgeluimd trekken we de deur van Hotel Lario open. De inkom geeft een klassieke indruk. De receptioniste is vriendelijk en wijst ons een kamer 305 toe op de terzo piano. Het klassieke gevoel verdwijnt in de gang van het hotel want die geeft een opgefriste indruk. Er hangt nog vage verflucht.

De kamers zijn netjes en moderner dan wat de eerste indruk van het hotel doet vermoeden. Misschien is modern wat sterk uitgedrukt, laat het ons op zeer degelijk of correct houden.

Baai van Lenno
Uitzicht op de baai van Lenno vanuit de kamers
De klassieke buitenzijde van het hotel met veertig kamers geeft het gebouw een vleugje grandeur. De kamers aan de voorzijde hebben een prachtig uitzicht over het water en de baai van Lenno vanop de balkons.
Hotel Lario Mezzegra zwembad
Het zwembad krijgt een renovatie
Hotel Lario Mezzegra inkom
Klassieke inkom van Hotel Lario

Zaterdag sluipen we vroeg uit het hotel en springen voor dag en dauw op onze fiets. We hebben zalig geslapen in Hotel Lario. Voor een Paasperiode is het opvallend rustig aan het Comomeer. Misschien is het onstabiele weer een spelbreker? Tijdens de drukkere zomermaanden zal het verkeer dat voorbijraast ongetwijfeld goed hoorbaar zijn in de kamers.

Hotel Lario Mezzegra kamers
Kamers van Hotel Lario zijn zeer correct

En dan is het al zondagochtend. Het onbijt kan ons minder bekoren. Met grote honger tekenen we om 07u30 present aan de ontbijtzaal. Die is haast volledig ingenomen door Duitse gepensioneerden die het hele ontbijtbuffet hebben verorberd. En wat niet meer in de magen past wordt schaamteloos in servettenpapier gedraaid. Je weet wel, zo’n georganiseerde groepsreis met een touringcar die op vertrekken staat… 

De koffie komt uit een automaat en is lauw. Het fruitsap komt uit een automaat en proeft naar water. We lepelen wat koude restjes roerei en spek op ons brood.

Hotel Lario Mezzegra ontbijt
De ontbijtruimte mist wat gezelligheid

De groep Duitse toeristen is typerend voor dit soort hotels. Het zijn grote hotels, degelijk en correcte hotels die niet persé hoeven te veranderen wat goed is en gerund worden op efficiëntie. De touroperators boeken, de toeristen zijn tevreden en de kamers worden geboekt. En daar is helemaal niets mis mee. Niettegenstaande benadrukken we de meer dan ideale ligging, de parking en natuurlijk het uitzicht.

Hotel Lario zal zeker bekoren als je de juiste verwachtingen koestert en het hotel als uitvalsbasis beschouwt. Weet dat op vijf minuutjes rijden de ferrryboot vertrekt als je een overtocht zou willen maken naar Bellagio of Varenna. Het ontbijt is trouwens ook optioneel… Ga genieten van een verse espresso en cornetto in een koffiebar om de hoek! 

Hotel Lario Mezzegra garage
Ruime inpandige garage van Hotel Lario
Liselotte en Paul

Liselotte en Paul

Enthousiaste schouders onder onze blog Amiamo Lago di Como. Onze passie voor het Comomeer uitschrijven, dat is wat we graag doen!
Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!