Ontdek

Mezzegra

Mezzegra aan het Comomeer is een charmant dorpje tussen Lenno en Tremezzo. De baai van Mezzegra is een postkaart. In Mezzegra kan je cultuur en geschiedenis opsnuiven. De ligging aan het centrale deel van het Comomeer maakt van Mezzegra een goede uitvalsbasis.

Ontdek Mezzegra aan het Comomeer

Mezzegra aan het Comomeer wordt geflankeerd door Lenno en Tremezzo en heeft een oppervlakte van 3,4km². Met zo’n duizend zijn, de Mezzegresi, de inwoners van Mezzegra. De naam van de stad komt uit het Latijn en wil zo veel betekenen als in het midden. Mezzegra ligt aan de voet van Monte Tremezzo en heeft een mooi uitzicht op het centrale deel van het Comomeer.

Toeristische trekpleisters zoals bijvoorbeeld Villa del Balbianello zijn op wandelafstand. De ferryboot in Cadenabbia ligt amper drie kilometer verderop.

Aan Mezzegra wappert een duister en donker rouwbandje. Op 28 april 1945 wordt voor Villa Belmonte in Via Maggio 24 de facistische dictator Benito Mussolini geëxecuteerd samen met z’n maîtresse. Aanhangers en sympathisanten van de dictator bezoeken tot op de dag van vandaag Mezzegra om hem te herdenken

Hoewel Mezzegra niet groot is bestaan er zes districten: Azzano, Palo, Giulino, Bonzanigo, Mugnano en Ganzo. Azzano heeft lakeview en vormt de bekende en romantische voorzijde van Mezzegra. Giulino vormt het historisch hart van Mezzegra. In het oude stadscentrum vind je opvallend veel fresco’s. Het oudste en meest charmante stadsdeel is dan weer Bonzanigo.

Uiteraard vind je in Mezzegra kerken: de kerk van Sant’ Abbondio en de kerk van San Giuseppe. Ook zijn er enkele mooie en statige pallazo’s te bewonderen zoals Pallazo Rosati en Pallazo Brentano. De Brentano familie was een rijke familie van kooplieden die tijdens de Spaanse bezetting van Lombardije het geld lieten rollen in Mezzegra.

Er vertrekken een heleboel wandelingen vanuit Mezzegra waar de wandeling naar Monte degli Stampi veruit de populairste is. Op de wandeling kan je fossielen vinden en het karst fenomeen bewonderen. Wie niet wild wordt van wat stenen kan in de lokale bars altijd eens gaan proeven van de Mugnano wijnen die lokaal in Mezzegra worden verbouwd.

Ontdek de Mezzegra blogpost(s)

Wil je graag Mezzegra ontdekken? Hieronder vind je een aantal blogposts met enkele suggesties. Uitgetest en (meestal) helemaal goedgekeurd!

Fotoalbum

Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!