Pizza eten in Ristorante La Piazzetta di Argegno

In het bruisende Argegno vind je Ristorante La Piazzetta di Argegno op het dorpsplein. De pizza's doen ons watertanden en tafelen in La Piazzetta is best gezellig. Toch blijft er een toeristisch geurtje aan ons bezoek kleven wat ons enthousiasme een beetje tempert.

Ristorante La Piazzetta di Argegno… Op 1 januari zijn veel hotels en restaurants gesloten. De keuze voor het vinden van een restaurant vanavond zal beperkt zijn. We rijden door Argegno en zien op het kleine dorpspleintje enkele eettentjes die toch open zijn. We parkeren de auto en haasten ons naar het plein. We duwen de neuzen tegen de verschillende vensters en hakken de knoop door: vanavond eten we in Ristorante La Piazzetta…

We worden maar lauw ontvangen door de strenge gastvrouw. We staan zo’n tien minuutjes te koekeloeren in de inkom. Er zijn blijkbaar wat glazen gesneuveld in de eetzaal op de tweede verdieping. Op de televisieschermpjes zien we obers de vloer stevig schrobben terwijl de boosdoener (?) vol plezier op de kinderstoel zit te wippen! Toch moet de ontvangst beter kunnen. Waar is de Italiaanse hartelijkheid? Ondertussen laten de pizza’s die passeren ons wél watertanden! 

Er zijn verschillende zaaltjes ingericht waarvan alle tafeltjes zijn ingenomen. Weinig alternatieven in de buurt of gewoon een goed restaurant?

We krijgen een tafeltje aan het raam op de tweede verdieping met zicht op het pleintje. Het interieur is warm, intiem en gezellig. Er zijn verschillende zaaltjes ingericht. Alle tafeltjes zijn ingenomen door toeristen. Weinig alternatieven in de buurt of gewoon een goed restaurant? 

De menukaart brengt gerechten die meer gelikt en verfijnd zijn dan de traditionele menukaart. Als je eens wat anders wil dan de standaard pasta’s moet je dit restaurant zeker overwegen. De prijzen liggen wat hoger maar lijken op ’t eerste zich correct. Er is natuurlijk ook een uitgebreide wijnkaart.

Ristorante La Piazzetta di Argegno
De pizza’s zijn heerlijk

Op de menukaart zien we geen pizza’s staan, maar wel op de borden van de gasten van het tafeltje naast ons. We vragen de ober of wij ook pizza’s kunnen eten. Dat blijkt te kunnen, alleen staan de pizza’s op een andere menukaart. Beetje jammer dat eerst enkel de sjieke menukaart wordt aangeboden. Een trucje dat blijkbaar bij alle tafels wordt toegepast. Zo lijkt het plots dat we hier minder welkom zijn omdat we maar pizza komen eten… We volharden en bestellen toch drie eenvoudige pizza’s die heel lekker zijn trouwens!

Ristorante La Piazzetta di Argegno
Ristorante La Piazzetta di Argegno ligt op het dorpsplein van Argegno

We betalen 72 euro voor drie pizza’s, één dessertje (tiramisu), water en een flesje wijn… Prijs-kwaliteit helemaal ok, als het over de pizza’s gaat. Om een goed oordeel te kunnen vellen over dit restaurant zouden we gerechtjes moeten proeven uit de andere menukaart.

Wordt misschien nog vervolgd op voorwaarde dat de gastvrouw wél met het goede been uit bed gestapt is en dat de gastheer de populaire toeristenpraatjes achterwege laat. 

Liselotte en Paul

Liselotte en Paul

Enthousiaste schouders onder onze blog Amiamo Lago di Como. Onze passie voor het Comomeer uitschrijven, dat is wat we graag doen!
Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!