Overnachten in design hotel Palazzo Mazzini in centrum Como

In het centrum van Como ligt Palazzo Mazzini. Een design boutique hotel met een tiental kamers met smaak ingericht. Op wandelafstand van Piazza Cavour is deze locatie jouw ideale uitvalsbasis om Como en het Comomeer te ontdekken.

Overnachten in design hotel Palazzo Mazzini in hartje Como… Dit weekend gaan we citytrippen in Como. De kerstsfeer zo’n beetje opsnuiven en door de sfeervolle straatjes struinen met z’n tweetjes. Maar we geven aan dit weekend ook een sportieve touch: we nemen deel aan de mezza maratona van Como naar Laglio en terug. De halve marathon start aan Tempo Voltiano. We zoeken dan ook een leuke plek om te overnachten, centraal gelegen in Como en liefst niet te ver van de start- en finishlijn.

Palazzo Mazzini gelegen op Piazza Giuseppe Mazzini gaat als winnaar met de bloemen aan de haal. De accomodatie is nog maar een half jaartje open maar niettegenstaande scoort Palazzo Mazzini een fantastische 9.4 score op booking.com. Boeken maar!

Palazzo Mazzini in Como
De prachtige lobby van Palazzo Mazzini

De gure windvlagen en regenbuien slaan om elke hoek van de straten in ons gezicht. Leuk weertje hier… We sleuren de trolley’s achter ons aan. Uitgewaaid komen we toe in Palazzo Mazzini. Het hotel ligt verscholen op een binnenpleintje afgesloten door een hek. Even aanbellen en het hek ontgrendelt.

Achteraan het plein opent er een deur en wordt er enthousiast gezwaaid. Een vriendelijke juffrouw heet ons welkom in de lobby. Er wordt ons meteen een espresso aangeboden. We zijn aangenaam verrast door de enthousiaste welkom!

Palazzo Mazzini in Como
De buitenkant oogt in z'n terracotta jasje wat braaf

Palazzo Mazzini omschrijft zichzelf als een aparthotel. Ken je ‘t verschil? Een hotel biedt meer voorzieningen maar minder privacy. Bij een aparthotel is het net andersom. Maar vergeet snel dat lelijke woord aparthotel. Palazzo Mazzini is zeer smaakvol en gaat vol voor design. Het voelt eclectisch aan. Witte en beige kleuren in combinatie met cactussen en gouden waterkranen hinten naar een Ibiza flavour. De zware houten plafonds zijn authentiek en helemaal Palazzo. Italiaans design in de leuke meubeltjes en elegante verlichting. In het oog springende kunstwerken en krachtige fotoprints tegen de muren.

Palazzo Mazzini in Como
Boutique hotel en art gallery
Aan de deur hangt een gouden bordje met art gallery en boutique hotel en dat dekt inderdaad wat beter de lading dan aparthotel. De buitenzijde ademt wat minder grandeur uit, enfin toch niet als je met een Palazzo in het achterhoofd zit. Het gebouw zit in in een vers terracotta kleurtje maar ‘t strakke design tref je enkel binnen!
 
De kerstboom staat wel voor de deur. Snel naar binnen, geen weer om buiten te blijven staan…

De deur van onze deluxe suite ontgrendelt via een digitaal toetsenbord. We kijken in een langgerekte symmetrische suite die rust uitstraalt. Vanuit het bed kijken we op een groot televisiescherm die geïntegreerd is als een fotokader. Een kleurrijk kussentje en tapijtje geven kleur. Verder is alle comfort uiteraard aanwezig. De geurstokjes verspreiden een Acqua del Lario geurtje door de kamer. Van het geroezemoes op straat horen we niets.

Palazzo Mazzini suite
Onze deluxe suite ademt rust uit

Palazzo Mazzini serveert zelf geen ontbijt. Ze verwijzen je door naar Caffè Caffè en Pasticerria Mignon, twee bars die letterlijk naast Palazzo Mazzini liggen en waar je kan genieten van een vers en authentiek ontbijtje. Het ontbijt zit trouwens in de prijs inbegrepen. Op onze laatste dag checken we vroeg uit omdat we een vroege vlucht moeten halen. Jammer genoeg zijn beide bars nog niet open. Er wordt voor ons actief op zoek gegaan naar een ontbijt adres waar de koffie wat vroeger doorloopt. Attent!

Ook een privé parking mag je van je lijstje schrappen. Je dient te parkeren in één van de publieke parkings in Como met de geldende parkeertarieven. Onze auto bleef maximaal 24 uur in de garage staan en we betaalden 28 euro. Niet weinig natuurlijk maar het had erger gekund. Weet dat veel hotels met inpandige garage ook 15 euro vragen… Je kan je ook afvragen of je in het centrum van Como überhaupt een auto nodig hebt.

Piazza Giuseppe Mazzini in Como
Je vindt het palazzo op dit gezellige plein

De ligging is werkelijk schitterend. Vijf minuutjes stappen tot aan Piazza Cavour waar de ferryboten aanmeren. In de schaduw van de Duomo di Como. Op het Piazza Giuseppe Mazzini en Piazza Alessandro Volta met z’n talrijke bars en restaurants. Op wandelafstand van parking, openbaar vervoer en het treinstation. We kunnen nog zo wel even doorgaan.

Palazzo Mazzini telt een tiental kamers waaronder suites, kamers en penthouse appartementen. We betalen 450 euro voor twee nachten. Net wat meer dan het budget wat we normaal zouden spenderen maar voor deze tijd van het jaar, de kwaliteit van de accommodatie en de ligging is dit een hele eerlijke prijs. Wil je in het centrum van Como verblijven dan is er wat ons betreft vandaag maar één adres! 

Picture of Liselotte en Paul

Liselotte en Paul

Enthousiaste schouders onder onze blog Amiamo Lago di Como. Onze passie voor het Comomeer uitschrijven, dat is wat we graag doen!
Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!