Ben je op doorreis in de buurt van het Comomeer of zoek je een rustige locatie voor een paar dagen niet ver van de boorden van het meer dan is B&B “Il Giardino Botanico” in Maslianico een goede optie.

Na onze boeking krijgen we via mail van de eigenaar een uitgebreid routeplan. Dit blijkt zeer nuttig want de straatjes zijn smal, niet allemaal te nemen met een grotere wagen en bovendien steil bergop.

We parkeren in de tuin van de B&B in een rustig straatje en worden vriendelijk ontvangen met een tas thee.
We zijn met twee maar krijgen de suite ter beschikking: een badkamertje met lavabo, douche en wc en twee kamers die niet groot zijn maar zeer net en met zicht op de tuin en het terras beneden.Het meer is van hieruit niet te zien.

De eigenaars stellen ons twee restaurants voor in de buurt voor het avondeten. Wij gaan te voet (ongeveer een kwartier ver) naar Ristorante Della Torre in Cernobbio waar we genieten van een lekkere maaltijd, nu wel met zicht op het meer.

We slapen zeer rustig en om 7u30 (op onze vraag een half uur vroeger dan normaal want we hebben nog heel wat kilometers voor de boeg) staat naar Italiaanse normen een zeer uitgebreid ontbijt voor ons klaar.

We betalen 80 euro (enkel cash mogelijk) voor de nacht plus ontbijt voor twee en vertrekken met een goed gevoel. B&B “Il Giardino Botanico”… een aanrader.

website: www.beblakecomo.it telefoon: +39 031 342 422 ta_550x370