Evviva! Amiamo Lago di Como gaat samenwerken met Lario Servizi

Lario Servizi is een lokaal verankerde speler met een overvloed aan liefde voor 't Comomeer. Locals, ondernemingen en toeristen zijn het uitgelezen doelpubliek. Hen ondersteunen met uiteenlopende service is de missie. En daar willen wij met Amiamo Lago di Como onze digitale schouders mee onderzetten.

Huur een verblijf aan het Comomeer… De aantrekkingskracht van het azuurblauwe Comomeer in het Noorden van Italië is groot. Een toeristische hotspot op de wereldkaart waar elke liefhebber van sport, cultuur, gastronomie en la dolce vita zijn hart kan ophalen. Toerisme is onlosmakelijk verbonden met het Comomeer. Al die toeristen moeten natuurlijk geserviced worden en vooral een locatie vinden om te verblijven. De traditionele kanalen als Booking.com en AirBnB zijn bekend. Maar er zijn natuurlijk ook lokaal verankerde spelers die met een persoonlijke touch en gerichte service een meerwaarde willen en kunnen betekenen voor de toerist.

En zo zijn Luciano en Cristian van Lario Servizi uit Gera Lario op onze radar gekomen. We ontmoeten elkaar in augustus 2023 in Menaggio. Onder een stralende zon en kleurrijke Aperol maken we kennis en besluiten we een samenwerking op touw te zetten. Benieuwd? Laat ons dan eerst even Lario Servizi voorstellen!

Lario Servizi is een online portaal gericht op drie specifieke doelgroepen. Op drie locals. Op twee lokale ondernemingen zoals bijvoorbeeld artisanale winkeltjes, bars, restaurants en clubs. En last but not least op drie de homo Turisticus.

Lario Servizi, dat is één portaal met wel duizend uiteenlopende services. Lokale ondernemingen kunnen beroep doen op Lario Servizi voor het bouwen van een website, het uitwerken van een marketing strategie, leveren van computerhardware of het vinden van medewerkers.

De local kan Lario Servizi een belletje geven bij problemen met de computer, ideetjes voor vrijetijdsbeleving, vervoer van en naar en pakjesdiensten. Jawel, altijd een oplossing achter de hand, de moderne MacGyver van het Comomeer. Maar we wijken af…

Het gaat natuurlijk om die laatste en belangrijkste doelgroep, de toerist. Lario Servizi biedt ook voor hen uiteenlopende diensten aan. Hospitality. Transport op, over en naast ‘t water. Foto en videoreportages voor bijvoorbeeld trouwstelletjes. Tips voor restaurants. Ideetjes voor sportactiviteiten. Je weet ‘t lijstje ongetwijfeld wel aan te vullen uit eigen ervaring.

En uit al die diensten filteren wij als Amiamo Lago di Como één specifieke service uit. Hospitality aan het Comomeer.

Lario Servizi heeft enkele locaties in eigen beheer en beschikt over een mandaat om een groot aantal locaties te verhuren in opdracht van. In totaal kan Lario Servizi vandaag zo’n 60 verschillende appartementen, woningen en villa’s aanbieden, netjes verspreid over de hele regio rond het Comomeer.

Neem maar eens een kijkje op de website. Via de handige zoekfunctie vind je in een vingerknip een leuke plek voor je verblijf aan het Italiaanse Comomeer. In een muisklik is je verblijf aan het Comomeer geregeld. 

De titel heeft de aanzet van dit artikel al wat verraden. Amiamo Lago di Como en Lario Servizi slaan de handen in elkaar. Wij willen een brug zijn tussen enerzijds de toerist die op zoek is naar een leuke en passende plek om te verblijven en anderzijds een lokale speler met kennis van zaken en een mooi aanbod aan locaties te huur.

Onze Nederlandstalige blog scoort goed -in de zoekmachines- in België en Nederland. En laat belgen en nederlanders nu net een belangrijke doelgroep zijn voor ondernemingen met focus op toerisme. En zo begrijpen jullie meteen waarom Amiamo Lago di Como en Lario Servizi een match made in heaven zijn.

We zullen een dynamo zijn om onze lezers te enthousiasmeren met de diensten van Lario Servizi. Hoe? Dat zullen jullie de komende maanden ontdekken. 

Picture of Liselotte en Paul

Liselotte en Paul

Enthousiaste schouders onder onze blog Amiamo Lago di Como. Onze passie voor het Comomeer uitschrijven, dat is wat we graag doen!
Lees ook volgende blogposts
Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!