Romantiek en instagram op de Walk of lovers in Varenna

Varenna is één van de toeristische trekpleisters van het Comomeer. Het schilderachtige dorpje met z'n kleine straatjes, bars en restaurant, winkeltjes en ijssalons barst is alles wat Italië ademt. De Walk of Lovers is het toneel van verliefde stelletjes en Instagrammers die een niet-zo-uniek kiekje shooten.

Ontdek Varenna en de Walk of Lovers aan het Comomeer… We hebben vandaag een goed uitgekiende dag in elkaar gebokst. Met een zonnige Paasdag in het vooruitzicht willen we de tijd in de auto beperken, maar natuurlijk wel volop Lago di Como opsnuiven…

Buckle up folks! Onze eerste etappe gaat vanuit ‘t hotel Orso Bruno in Carate Urio naar Varenna.

We dubbelchecken nog snel op de website van Gestione Navigazione Laghi of de ferry’s en taxiboten vandaag uitvaren. De Paashaas moet ook snel heen en weer kunnen dus dat is geen probleem. Rechtstreeks naar Varenna varen met de autoboot kan enkel vanuit Menaggio. Voor vijf personen en een medium-auto betalen we 29 euro.

Traghetto Comomeer
Ferryboot tussen Cadenabbia en Varenna
Cadenabbia ferry Comomeer
Even wachten op de traghetto die ons van Menaggio naar Varenna vaart

In het ochtendzonnetje vanop de parking voor de ferry blinkt het kruis van La Crocetta op de heuvel boven Menaggio. Het doet ons schuld bekennen. Mea Culpa, we hadden niet op de armen van het kruis mogen zitten…

We wachten een klein halfuurtje en parkeren onze auto op de voorste rij op de boot. De boot vertrekt en we laten Menaggio achter ons.

Varenna is grotendeels nog in authentieke staat. De mooie uitzichten, de oude kleurrijke huizen en de Walk of Lovers langs het Comomeer trekken jaarlijks veel toeristen. Terecht, want het stadje is één van de hoogtepunten in de omgeving en doet er veel aan haar schatten te bewaren.

Varenna ligt er schilderachtig mooi bij onder de diffuse zonnestralen. We parkeren de auto op de openbare parking. Op de parking is het zoeken naar een plekje. Het wordt een drukke dag vandaag! We willen de sfeer opsnuiven in Varenna en dat zou moeten lukken met de Walk of Lovers: een kort wandelpaadje van anderhalve kilometer in en rond het stadje.

Varenna Comomeer
Varenna, een beeld zegt meer dan woorden

De Walk of Lovers start in principe waar de ferry aanmeert en eindigt aan de andere kant van het dorp. Je kan terugwandelen door de hoofdstraat en zo een lus maken.

Het wandelpad loopt doorheen de kleine straatjes en naast de waterrand. We passeren winkeltjes, ijssalons, bars en eettentjes. De kleurrijke huisjes contrasteren met het azuurblauwe water en de groene heuvels en bergen. Het rode hekwerk inspireert koppeltjes tot het maken van die ene perfectie selfie die met de juiste hashtag de wereld kan rondgaan. De mensen genieten van het zachte lenteweer in de gezellige drukte…

Varenna Comomeer
Varenna ligt er schilderachtig mooi bij onder de diffuse zonnestralen
Varenna Comomeer
Straatjes van Varenna

Varenna kan je een beetje vergelijken met Bellagio. Prachtig mooi en idyllisch met een nadruk op toerisme. De eenvoudige bootverbinding maakt natuurlijk dat toeristen en dagjesmensen de oversteek maken. En wie kan hen dat kwalijk nemen. Het dorpje herbergt veel mooie hotels en restaurants…

Volgende halte? Bellagio om Villa Melzi te bezoeken… Maar op twee uur tijd is de gezellige drukte een ongezellige drukte geworden. 

Aan het loket voor een ticket voor de ferry staat een lange wachtrij. Pfffffff aanschuiven dan maar… Na twintig minuutjes drummen wordt er omgeroepen dat tickets voor de autoferry ook op de boot aangekocht kunnen worden. We lopen snel naar onze auto en sturen de auto in het gewester de boot op. Wegwezen hier…

Picture of Liselotte en Paul

Liselotte en Paul

Enthousiaste schouders onder onze blog Amiamo Lago di Como. Onze passie voor het Comomeer uitschrijven, dat is wat we graag doen!
Lees ook volgende blogposts
Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!