Brienno

Brienno Comomeer

Brienno is een relatief onbekend klein dorpje tussen Laglio en Argegno. En toch moeten we het koesteren. Brienno is niet toeristisch en haast authentiek. Wil je de geest proeven van het Comomeer van enkele eeuwen geleden, dan is Brienno jouw hidden gem!

Cernobbio

Riva di Cernobbio

Cernobbio ligt op een boogscheut van Como. Wandel eens over de mooie boulevard en de Piazza Risorgimento. Cernobbio is bekend door z’n vele villa’s waaronder Villa d’Este. In het voorjaar en najaar herleeft Cernobbio en is het heerlijk vertoeven tussen de locals.

Ossuccio

Isola Comacina

Ossuccio is een dorpje aan de oever van het Comomeer net naast Sala Comacina. Charmante kerken, een heuse spirituele site erkend door Unesco én Isola Comacina zetten Ossuccio op de kaart. Ontdek Ossuccio aan de rand van het Comomeer.

Mezzegra

Baai van Mezzegra

Mezzegra aan het Comomeer is een charmant dorpje tussen Lenno en Tremezzo. De baai van Mezzegra is een postkaart. In Mezzegra kan je cultuur en geschiedenis opsnuiven. De ligging aan het centrale deel van het Comomeer maakt van Mezzegra een goede uitvalsbasis.

Lenno

De baai van Lenno

Lenno ligt net achter het schiereiland waar Villa Balbianello ligt. De baai van Lenno met z’n gezellige boulevard is ongetwijfeld één van de mooiste aan het Comomeer. In de zomer varen plezierbootjes op en aan. La vita é bella in Lenno, vraag dat maar aan de geprivilegieerde bewoners.

Cadenabbia

Cadenabbia

We kennen Cadenabbia voornamelijk van de (auto)ferryboten die de westelijke oever verbinden met Varenna en Bellagio. Britse adel, politieke figuren en componisten uit een ver verleden geven Cadenabbia haar grandeur met prachtige villa’s en historische hotels.

Colonno

Colonno is een klein pittoresk dorpje aan het Comomeer, geflankeerd door Argegno en Sala Comacina. De populaire wandeling Greenway del Lario start in Colonno. Je kan heerlijk verdwalen in de smalle steegjes van Colonno, op zoek naar een lokale bar.

Torno

Torno Comomeer

Het kleine Torno heeft altijd een grote aantrekkingskracht gehad: authentiek, vredig en zo goed als autovrij. Bemind en geliefd door toeristen. Het schilderachtig pleintje is wat ons betreft ‘t mooiste van het Comomeer. Niet meer dan een kleine haven en dorpscafé waar enkel de ferry wie indommelt wakker maakt.

Laglio

Laglio is écht veel meer dan de vakantiestek van George Clooney. Het charmante dorpje ligt aan de oever van het Comomeer, weg van de drukke Statale. Mooie villa’s en statige gebouwen die Laglio een vleugje finesse meegeven. Wandel door de kleine straatjes en geniet.

Carate Urio

Hotel Orso Bruno in Carate Urio

Carate Urio is ontstaan door het samenvoegen van de dorpskernen van Carate en Urio en wordt geflankeerd door Moltrasio en Laglio. Carate Urio kruipt langs de heuvel naar boven en biedt een mooi uitzicht over het Comomeer. Je kan er mooie wandelingen maken of rustig door de straatjes kuieren.

Bellagio

Bellagio

Met haar bijnaam Parel van het Comomeer legt Bellagio de verwachtingen hoog. Het kleine charmante stadje ligt net op het puntje van het ypsylon-vormige Comomeer en splijt het meer in twee. Bellagio is een absolute toeristische drukke hotspot. Je Aperol betaal je hier ook duur(der).

Argegno

Argegno

Argegno is een bruisend stadje aan het Comomeer dat zowat het grootste tussenstation vormt tussen Como en Menaggio. Je vindt er veel restaurants, bars en de nodige ambiance. Argegno is daarom een populaire locatie voor toeristen. Rondom bewijzen de vele nieuwe verkavelingen dat Argegno in volle expansie is.

Brunate

Trattoria dei Bracconieri in Brunate

Brunate beschrijft men wel eens als het balkon van de Alpen met prachtig uitzicht op het Comomeer. Voor een mooi uitzicht is Brunate ongetwijfeld je beste optie. Een treintje brengt je in zes minuten in Brunate waar je zelfs bij helder weer Milaan kan zien. Ga zeker ook een kijkje nemen aan de Faro Voltiano.

Ontdek in onze webshop

Koop de Explore Lake Como gids online!